Başbakandan internet'e bıçak benzetmesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2006 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, internetin samimiyetsiz, dürüst olmayan insanların elinde olduğunda küresel teröre hizmet edeceği uyarısında bulundu. Erdoğan, 81 ili temsilen Ankara'ya gelen 81 çocuğun bilgisayarına bir e-mail atarak geleceğe iyi hazırlanmalarını istedi.

Türk Telekom tarafından başlatılan "Her Eve Son Sürat İnternet Her Eve Bilgisayar" kampanyasının tanıtım toplantısı, bugün Sheraton Otel'te gerçekleştirildi. Toplantıya Başbakan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun da katıldı. Tanıtım toplantısı sırasında 81 ili temsilen Türk Telekom'un davetlisi olarak Ankara'ya gelen 81 çocuk da bilgisayarlarının başında hazır bulundu.

Toplantıda bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin 21. yüzyılda bilgi toplumu olması gerektiğini ifade etti. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin Türkiye'nin her yanında, yapılan her işte yaygın olarak kullanılmasının kaçınılmaz olduğunu kaydeden Erdoğan, demokrasinin daha iyi anlaşılması, adalet ve kalkınmanın sağlanması, yatırımların hızlanması için bilginin iyi yönetilmesi gerektiğini dile getirdi. Bilgiyi yönetmenin, insanı yönetmenin ve parayı yönetmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, bunların başarılması halinde Türkiye'nin geleceği yürüyeceğini, bunların başarılamaması halinde ise patinaj yapılacağını, geriye gidileceğini belirtti. Bilgi toplumuna geçişin kolay olmayan bir süreç olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, bilgi toplumuna dönüşüm sürecinde herkesin aşkla, şevkle çalışması, gerekli iradeyi ortaya koyması gerektiğini bildirdi. Bu konuda devlete olduğu kadar özel sektöre düşen görevler de bulunduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, Hükümet olarak e-devlet projesine büyük önem verdiklerini, bu nedenle bu projeyi hükümetin Acil Eylem Planı'na koyduklarını anlattı. Bu projeyle münferit çalışmaları tek proje altında toplayarak daha kaliteli, hızlı, şeffaf bir kamu hizmeti vermeyi amaçladıklarını kaydeden Erdoğan, bundan böyle vatandaşların kapı kapı dolaşmadan kamu hizmeti alabileceklerini söyledi.

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de son yıllarda internet abone sayısında ciddi bir artış yaşandığına işaret eden Başbakan Erdoğan, 2002 yılında 1 milyon 300 bin olan abone sayısının bugün 2.5 milyona yaklaştığını ifade etti. İnternet kullanıcılarının sayısının 16 milyona ulaştığını dile getiren Erdoğan, "Her Eve İnternet, Her Eve Bilgisayar" kampanyasıyla bilgisayar, internet ve ADSL kullanıcılarının ve abone sayısının artacağını belirtti. Doğru bilgiye daha hızlı erişim şansına sahip olan vatandaşların, Türkiye'nin verimliliğine daha fazla katkı sağlayabileceklerini dile getiren Erdoğan, bilgi ve hizmetin niceliği ve niteliğinin de her geçen gün daha da yükseldiğini kaydetti. Daha geniş kitlelerin bilgilenme ve sorunlarını dile getirme imkanına kavuşmalarının demokrasinin gelişmesine de katkı sağlayacağını anlatan Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

"Bilgi ve iletişim teknolojileri ve internet sayesinde faaliyetlerimizin hızlı, anlık sunumu mümkün olacak, muhataplarımızın tepki ve yorumlarını da anlık olarak görebileceğiz. Bu tepki ve yorumlara göre yeni çözümler ortaya koyabileceğiz. Daha hızlı çözümler ortaya koyabilecek, gecikmiş çözümün çözüm olmadığı fikrinden hareketle zamanında iş yapabilme yeteneğimizi artırmış olacağız. Ancak şu şekilde değerli zamanımızı verimli kullanabilir, hem özel sektörde, hem kamuda katılımcılığı sağlayabilir, ülkemizin gelişmesine ivme kazandırabiliriz."

BIÇAK-İNTERNET BENZETMESİ

Her tür ürün ve her tür aracın dürüst ve samimi kullanıldığı zaman insana ve insanlığa çok faydalı olacağına işaret eden Başbakan Erdoğan, "Bıçak katilin elinde olduğu zaman insanın canını alır ama bıçak doktorun elinde bir neşter olduğu zaman hayat kurtarır. Ben interneti de böyle görüyorum. Dürüst, samimi insanların elinde olduğunda insanlık, aydınlık yarınları, küresel barışı kuracaktır ama samimiyetsiz, dürüst olmayanların elinde olduğu zaman küresel teröre hizmet edecektir" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet'e kuruluş yıllarında kalkınma ve refahın ölçüsünün vagon, lokomotif, tren yolu olduğunu hatırlatan Erdoğan, muasır medeniyet hedefinin sembolünün o günlerde demir ağlar, bugün ise bilgisayar ağları olduğunu ifade etti. Duble yollar ve hızlı tren projeleriyle ulaşım ağını kurdukları gibi bilgi ve haberleşme alanında da büyük bir atılım gerçekleştirerek Türkiye'yi bilgisayar ve internet ağlarıyla öreceklerini söyleyen Erdoğan, bugün bir yandan Türkiye'nin her tarafını demir ağlarla örmeye devam ettiklerini, bir yandan da tüm ülkeyi bilgisayar ağları ile örmeyi sürdürdüklerini bildirdi. Türkiye'nin tam anlamıyla gelişmesi ve kalkınması için ulaşım ve haberleşme ağının bilgi teknolojileri ile bütünleşmesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, bu çerçevede tüm okulları bilgisayar teknolojisi ile desteklediklerini bildirdi. İnternetin okullarda yaygınlaştırılması ile çocukların anne babalarına bilgisayar dersi verir hale geldiklerine dikkat çeken Erdoğan, her bilgisayarı bir kütüphane, bir eğitim-öğretim aracı olarak gördüklerini, çocukların da böyle görmesini istediklerini dile getirdi. Erdoğan, Türkiye'nin dört bir yanında, en ücra köşedeki okullarda bile bilişim teknolojisi sınıflarının oluşturulduğunu anlatarak, bu projeyi mutlaka tamamlayacaklarını ifade etti.

Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan, önündeki bilgisayardan törene katılan 81 çocuğa bir e-mail attı. Çocuklar da bu e-maili geldikleri illerde bulunan arkadaşlarına gönderdi. Başbakan Erdoğan, "basbakanimiz.com.tr" adresinden çocuklara gönderdiği e-mail mesajında şunları kaydetti:

"Ülkemizin geleceği sizlersiniz. Türkiye'yi mutlu ve müreffeh yarınlara sizler taşıyacaksınız. Bugün başlattığımız bu kampanya da yine özellikle sizler için, geleceğimiz içindir. Türkiye sizlerin azmiyle ilerlemeye devam edecek, her alanda dünyayla rekabet edebilen bir ülke haline gelecektir. O sebeple bilişim ve iletişim teknolojilerine özel bir önem veriyoruz. Geleceğe çok iyi hazırlanmanız için her zaman yanınızda olmaya, Türkiye'nin bütün imkan ve kaynaklarını sizler için harekete geçirmeye devam edeceğiz. Sizlere en önemli tavsiyem şudur. Okuyun, düşünün, uygulayın ve neticelendirin. Bana göre başarının sırrı burada gizlidir. Yüzlerinizdeki umut, gözlerinizdeki ışık bu yolda bize güç veriyor. Ülkemizin, Cumhuriyetimizin geleceğini emanet ettiğimiz sizler, büyük başarılara imza atacak, bayrağımızı çok daha yükseklere taşıyacaksınız."

Eskişehir'den Büşra Özoğuzlu isimli öğrenci ise Başbakan Erdoğan'a bir teşekkür mesajı atarak, "Ülkemizin geleceğiyle ilgili ufkumuzu açan nasihatleriniz için teşekkür ediyoruz. Bu hedefler doğrultusunda geleceğe bakacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan toplantının sonunda 81 ilden gelen çocuklara birer akıllı ajanda hediye etti. Erdoğan, Türk Telekom yetkilileri ve çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Başbakan Erdoğan, toplantı salonunda ayrılırken elindeki kamerayla kendisini görüntüleyen bir çocukla sohbet etti. Erdoğan, daha sonra Sheraton Otel'den ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber