Şehit Uzman Çavuş Yeşildağ'ın, babaevinde hüzün var

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde operasyona giderken yıldırım düşmesi sonucu şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Nurullah Yeşildağ'ın, Çorum'daki babaevinde hüzün var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2015 21:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit Uzman Çavuş Yeşildağ'ın, babaevinde hüzün var

Hakkari'nin Yükseova ilçesi Dağlıca bölgesinde operasyona giderken yıldırım düşmesi sonucu şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Nurullah Yeşildağ'ın (26), Çorum'daki babaevinde yas var.

Yeşildağ'ın Mimar Sinan Mahallesi'ndeki evine gelen İl Jandarma Komutanlığı görevlileri, şehit haberini anne Altın Yeşildağ'a verdi.

Acı haber üzerine şehidin akrabaları ve arkadaşları, şehidin babaevine geldi. Şehidin evinin balkonuna ise Türk bayrağı asılırken, evin önünde de 112 Acil Servis ekipleri ve ambulans bekletildi.

Şehidin akrabası Seyithan Çöplü, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Yeşildağ'ın yaklaşık 3 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığını söyledi.

İlk görev yeri olan Hakkari'de, özel hareket timinde görev yapan Yeşildağ'ın, çok sayıda operasyona katıldığını ve zaman zaman kendisiyle telefonla görüştüklerini ifade eden Çöplü, "En son yaşanan saldırılarda kendi timinde görev yapan 4 arkadaşının şehit olduğunu söylemişti. Yaklaşık 4 ay önce de Ankara'da amcasının oğlunun düğününde görüşmüştük. Acı haberle yıkıldım. Çok zor bir durum" diye konuştu.

Baba Adem Yeşildağ'ın ise kamyonu ile il dışına gittiği, Çorum'a dönüş yolunda acı haberi aldığı belirtildi. Baba Yeşildağ'ın polis ekiplerince geçiş güzergahında karşılanıp, ekip aracıyla Çorum'a getirileceği kaydedildi.

Şehidin kardeşi Cihangir Yeşildağ'ın ise vatani görevini yaptığı Mardin'den izinli olarak geldiği babaevinde ağabeyinin şehit olduğu haberini aldığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber