Türk Tabipleri Birliği: ''Tıp öğrencisi sayısı yarı yarıya indirilmeli''

Haber Giriş : 13 Mart 2004 22:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipleri Birliği: ''Tıp öğrencisi sayısı yarı yarıya indirilmeli''

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, tıp fakültelerine alınan öğrenci sayısının acilen yarıya indirilmesini istedi.

TTB Merkez Konseyi, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, tıp eğitimine ve Türkiye`nin sağlık ortamının en önemli sorunlarından biri olan tıp öğrencisi sayısına dikkati çekildi. 14 Mart`ın Türkiye`de çağdaş tıp eğitimine başlanmasını simgelediğini belirten TTB tıp eğitiminin ülkenin gereksinmelerine uygun, nitelikli hekim yetiştirme amacı taşıdığını vurgualdı.

Bu amaç doğrultusunda Türkiye`deki tıp fakültelerinin, kaynak yetersizliği, altyapı eksiklikleri gibi tüm sorunlara karşın, ülkenin sorunlarını bilen, toplumun öncelikle hastalanmamasına, hastalıklarda da en nitelikli hizmeti sunmaya çalışan hekimleri yetiştirmeye çalıştığına dikkat çekildi.

Tıp eğitimi ve tıp öğrencisi sayısına dikkat çekilen açıklamada, ``Her yıl tıp fakültelerinde 4 bin 500 öğrenci alınması gerek eğitimin niteliğini, gerekse istihdamını ve sağlık ortamımızı olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle tıp fakültelerine alınan öğrenci sayısı acilen yarıya indirilmelidir`` denildi.
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de yaptığı açıklamada, Türkiye`nin sağlık sisteminin içinde bulunduğu şartlara bakıldığında dünya ortalamasının çok gerisinde olunduğunun hemen anlaşılacağını belirtti. Bu durumun hükümet yetkililerini acil göreve çağırdığını kaydeden Kahveci, ``Mevcut sorunları çözmenin yolu siyasi kararlılık ve bu kararlılık çerçevesinde çalışanına da sahip çıkmaktır`` dedi.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber