Eker: Koalisyonlar ülkeye hep zarar getirmiştir

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: - "Koalisyonlar ülkeye hep zarar getirmiştir ve kriz ortamı çıkarmıştır. İstikrar için tek başına bir hükümet lazım"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2015 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eker: Koalisyonlar ülkeye hep zarar getirmiştir

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, AK Parti İstanbul milletvekili adayı Mehdi Eker, koalisyonların ülkeye hep zarar getirdiğini ve kriz ortamı çıkardığını bildirdi.

Eker, yaptığı yazılı açıklamada, Ortadoğu'nun her bölgesinde Türkiye'nin yakmadığı bir yangın olduğunu, Irak, Afganistan, Libya ve Suriye'de yangına sebep olanların şimdi de Türkiye gibi güçlü bir devleti ateş altına sokmak istediğini belirtti.

Suriye'de 300 bin kişinin öldüğünü, zulümden kucağında bebeğiyle kaçmaya çalışan annelerin mayın tarlasında can verdiğini ifade eden Eker, Türkiye'nin bütün dünyanın gözü önünde 2 milyon Suriyeli'ye kucak açtığını anımsattı.

Ortadoğu'yu ateşe verenlerin, Ankara ve İstanbul'u ateş altında bırakmaya çalıştığını aktaran Eker, şunları kaydetti:

"Zihniyet aynı, amaç aynı. Onun için çok uyanık olmak lazım. İç barışımız olduğu zaman, kendimizi dışarıdan gelen dalgalardan daha iyi koruruz. Bunun çözümü için Türkiye'nin aidiyet bağlarının güçlendirilmesi gerekir. Bunun sağlanması için de reform ve tekrar kuvvetli bir hükümet lazım. Ortadoğu ve Balkanlar, Türkiye'nin istikrarını bekliyor. 1 Kasım kader seçimidir. Koalisyonlar ülkeye hep zarar getirmiştir ve kriz ortamı çıkarmıştır. İstikrar için tek başına bir hükümet lazım. Bugün, birlik, beraberlik zamanıdır."

Eker, Türkiye'nin reformlara ve cesur kararlara ihtiyacı olduğunu vurguladı.

"Koalisyon türbülansı"nda Türkiye'nin hiçbir göstergesinin ileri gitmediğini belirten Eker, "Türbülansa girildiği zaman bundan çıkışı da on yıl sürüyor. Bugün, Türkiye'nin türbülansa girme vakti yoktur" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber