Milli Eğitim Bakanlığı, Anadolu liseleri için uygulanan tercih sınırlamasını genişletti.

Haber Giriş : 14 Mart 2004 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, Anadolu liseleri için uygulanan tercih sınırlamasını genişletti.

Öğrenciler Ankara, İstanbul ve İzmir'in yanısıra 12 büyükşehirdeki Anadolu liselerini de tercih edebilecek.

2005-2006 öğretim yılında, tercihlerdeki il ve ilçe sınırlamasına son verilecek. Bakanlık, bu yönde ilk adımı öğrencilerin tercih seçeneklerini artırarak attı. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, bu seneki sınavda da geçerli olmak kaydıyla, tercih yapılabilecek büyük şehir sayısını 15'e çıkardı. Değişikliğe gerekçe olarak, kamuoyunda prestiji yüksek kabul edilen Anadolu liselerinin genellikle büyükşehirlerde bulunması gösterildi.

Öğrenciler Ankara, İstanbul ve İzmir'in yanısıra şu büyükşehirlerdeki Anadolu liselerini de tercih edebilecek: Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Konya ve Samsun.

Bu yılki sınav için de uygulanacak

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü yetkilileri, 13 Haziran 2004'te yapılacak Ortaöğretim Kurumları Yerleştirme Sınavı için yaptığı tercihleri değiştirmek isteyen adayların başvurularının kabul edileceğini açıkladı. Buna göre tercihlerini, listeye yeni eklenen 12 büyükşehir arasından seçim yaparak değiştirmek isteyen adaylar Mayıs ayı sonunda Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne başvurabilecek.

Yeni Şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber