İşte 2015'in en hızlı akıllı telefonları

Bu yılın en güçlü akıllı telefonlarını sıralıyoruz. Listemiz çapraz platform yani sadece Android'ler değil, iPhone 6S de var.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Ekim 2015 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşte 2015'in en hızlı akıllı telefonları

Android platformunun bir numaralı test yazılımı Antutu, çeyreklik performans raporunu yayımladı. Temmuz ayı ile Eylül ayı arasındaki üç aylık donemi kapsayan sürede lansmanı yapılan ve/veya satışa çıkan akıllı telefonların değerlendirilmeye alındığı listenin tepesinde tamamıyşla Samsung'un Exynos 7420 yongaseti tarafından güçlendirilen modeller yer alırken gerisinde ise Qualcomm'un Snapdragon 810'larına yer veren telefonlar yerleşmiş.

Listenin tepesindeki model olan Meizu PRO 5'nin Exynos 7420 ile gelmesine karşın rakiplerinin üzerinde yer almasının sebebi ise ekran çözünürlüğünün 2K (2560x1440) değil FHD (1920x1080) ile sınırlı oluşu. Yine bir diğer belirtmemiz gereken detay ise testlerin tümünün sıfır cihazlar üzerinde gerçekleştirilmesi. Yani herhangi bir program vs. yüklü değil. Haliyle puanlar da gerçek hayat skorlarından biraz daha yüksek.

Liste şu şekilde:

Aşağıdaki listede ise 2015 yılının başından 3. çeyreğin sonuna (yani 30 Eylül) kadar geçen süre dahilinde çıkan modellerin ortalama performansı çeyreklik veriler halinde listelenmiş. Gördüğümüz gibi yılın ilk yarısında herhangi bir değişiklik yok. Bunun sebebi Snapdragon 810'un bu sürenin tek hakim yongaseti oluşu. İkinci yarıyla (yani 3. çeyrekle birlikte) Exynos 7420'nin gelişi ise tabloyu değiştiriyor. Yine buradan hareketle ne Snapdragon 820'nin ne de Exynos 8890'ın önümüzdeki yıl geleceğini düşünürsek, içinde bulunduğumuz yılın son çeyreğinde de mevcut puanlarda köklü bir değişiklik olmayacağını söyleyebiliriz.

Peki ya iPhone cephesinde işler nasıl?

Gerçi iPhone 6S Ekim ayında çıktığı için 4. çeyreğe giriyor ve haliyle bu listenin dışarısında kalıyor ama merak edenler okurlarımız için kendisinin Antutu skorunu da verelim ki akıllarda soru işareti kalmasın:

Gördüğümüz gibi 66K'lık bir puana imzasını attı ki mükemmel bir değer. Bu arada modelin iPhone 6S olduğunun notunu düşelim. Yani çözünürlüğü 1334x750 piksel. Android cephesine yerleştirecek olsak tam da Exynos 7420 ile Snapdragon 810'un arasına düşüyor. 8 çekirdekli işlemcileri ve 4GB RAM'li rakiplerinin karşısında çift işlemcisi ve 2GB RAM'i ile bile benzer bir performans sergiliyor. Hatta iOS'un kapalı kaynaklı yapısı ve buna mukabil optimizasyon mükemmelliği sebebiyle gerçek hayat performansının daha akıcı olduğunu söyleyebiliriz rahatlıkla.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber