THY pembe kurdeleyi göklere taşıdı

THY bir uçağının gövdesine yapıştırılan pembe kurdele ile meme kanseri konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2015 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
THY pembe kurdeleyi göklere taşıdı

THY filosundaki "Bolu" uçağına yapıştırılan pembe kurdele çıkartması, meme kanseri farkındalık ayı olarak belirlenen ekim ayında meme kanseriyle ilgili bilinçlendirme çalışmalarına katkıda bulunuyor. THY kabin ekibi, uçuşlardan önce kendilerine pembe kurdelenin anlamını soran yolculara kampanyaya ilişkin bilgi veriyor.

THY Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekim ayında meme kanseriyle ilgili tüm dünyada farkındalık çalışmalarının yapıldığını anımsattı.

Çolak, şirket olarak bir uçağa pembe kurdele çıkartması takmaya karar verdiklerini ifade ederek, "THY, dünyada en çok noktaya uçan hava yolu. Tabii bu bizim için çok büyük bir avantajdı. Pembe kurdeleli uçağımız dünyanın neresine uçarsa orada meme kanseriyle ilgili farkındalık yaratıyor" diye konuştu.

THY'de görev yapan 9 bin kabin memurunun dörtte üçünün kadın olduğunu vurgulayan Çolak, meme kanserinin sadece kadınları ilgilendiren bir hastalık olmadığına dikkati çekti. "Sekiz bayanda bir risk varsa 100 erkekte de bir risk var" diyen Çolak, meme kanserinin Türkiye'de riskli 10 kanser türü arasında bulunduğunu hatırlattı.

Çolak, kanser konusunda farkındalığın artırılarak insanları erken teşhise yöneltmenin önemine işaret ederek, erken teşhisle hastaların yüzde 90'ının kurtarılabildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber