Yaşlı ve hasta bakımı İstanbul'da ele alınacak

"Uluslararası Yaşlı ve Hasta Bakımı Zirvesi", 22- 25 Eylül 2016'da İstanbul'da yapılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2015 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaşlı ve hasta bakımı İstanbul'da ele alınacak

"Uluslararası Yaşlı ve Hasta Bakımı Zirvesi", 22- 25 Eylül 2016'da İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Sağlıklı Toplum Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, "sağlıklı yaşlılıkta kesişme 2016, zorunluluklar ve ihtiyaç duyulan değişiklikler, daha güzel bir dünya için birlikte çalışalım" çağrılarıyla düzenlenecek zirvede, yaşlı ve hasta bakımıyla ilgili küresel sorunlar tartışılacak.

Uluslararası bilimsel ve sosyal komiteleri bir araya getirecek zirvede, temel bakım, evde bakım, hastanede bakım, huzur evlerinde bakım, uzun süreli bakım, emekli maaşları üzerine bakım ve bakanlıklar arası işbirliğiyle bakım verenler, üst düzey bakım, hasta hakları yönünden bakım sigortası, bakım ve sağlıklı yaşam kentleri gibi konular ele alınacak.

Özel oturumlar ve sergilerin düzenleneceği zirveye sigortalar, finansal hizmetler, gıda ve ilaç sanayi, medikaller, sağlık profesyonellerinin de aralarında bulunduğu binden fazla profesyonelin katılması bekleniyor.

İstanbul'da 22-25 Eylül 2016'de yapılacak zirve kapsamında 8 ülkeden temsilcilerin katılacağı akademik kurul toplantısı yapılacak. Türkiye'deki bakım sisteminin tartışılacağı toplantı, 7 Kasım'da gerçekleşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber