HDP Sözcüsü: Başkanlığa karşı durmakta kararlıyız

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen: Başkanlığa karşı durmakta kararlıyız

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Kasım 2015 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP Sözcüsü: Başkanlığa karşı durmakta kararlıyız

HDP, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde söylemini başkanlık sistemine karşı kurmuştu. Ancak 1 Kasım sonrasında parti sözcüsü Ayhan Bilgen'in yaptığı "Tek adamlığa hayır, ancak başkanlık sistemi dahil tüm modeller tartışılabilir" açıklaması büyük yankı uyandırdı. Bilgen, bir gün önce sarfettiği bu cümlenin "HDP, başkanlığı tartışmaya açık" olarak yorumlaması üzerine bugün Twitter'den mesajlarını düzeltti.

Bilgen, Twitter'dan "Başkanlığa karşıyız" yazdı. HDP'nin desteklediği devlet sistemini de "Yerel yönetimlerin güçlü olduğu güçler ayrılığına dayalı parlamenter sistemi savunuyoruz" mesajıyla duyuran Bilgen, şu ifadeyi kullandı: "HDP'nin Anayasa tartışmalarında tavır değişikliği söz konusu değil. Herşey tartışmaya varız. Başkanlığa karşı durmakta ısrarlıyız."

HDP olağan kongreye hazırlanıyor

HDP, 1 Kasım'daki erken seçim nedeniyle ertelenen olağan kongre için hazırlıklara başladı.

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, yaptığı açıklamada, 1 Kasım seçimi nedeniyle ertelenen kurultayın en kısa sürede yapılması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

İl eş başkanları, Parti Meclis (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) ardından kurultay kararının alınacağını belirten Bilgen, seçim dolayısıyla ertelenen diğer çalışmaların da bir an önce tamamlanacağını ifade etti.

BİLGEN DÜN NE DEMİŞTİ?

Bilgen'in dün yaptığı açıklamada kullandığı, "Başkanlık sistemi dahil tüm modeller tartışılabilir. Ancak tek adamlık gibi özgürlüğü kısıtlayıcı bir yapı olmaz. Toplumun ihtiyacı bu değil" sözleri, "HDP Başkanlık sistemine karşı tavrını yumuşattı" olarak yorumlanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber