Sahte emlakçılara dikkat!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2006 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sahte emlakçılara artık geçit yok...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, "sahte emlakçılığın" önüne geçebilmek amacıyla Emlakçılar Odası ile işbirliğine gidiyor.

Konuya ilişkin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Emlakçılar Odası arasında önümüzdeki günlerde mutabakat zaptı imzalanacak.

Buna göre, emlakçı ile satıcı arasında "iş takip sözleşmesi" yapılacak. Emlakçıların sözleşmeye imza koyabilmesi için "ilgili meslek odaları veya ticaret odasına kayıtlı olması" şartı aranacak.

Sözleşmenin yapılmasının ardından işveren, işlem için gerekli belgeleri emlakçıya teslim edecek. Emlakçı ise işlem tamamlanıncaya kadar hazırlanması gereken belge ve işlemi takip sorumluluğunu alacak, işlemi imzaya hazır duruma getirecek.

Ancak Emlakçılar Odası ve ilgili derneklerden yetki belgesi olmayan emlakçılar, tapu dairelerinde söz konusu işlemleri yürütemeyecek.

İş Takip sözleşmesi imzalayan, emlakçı ile işveren arasında anlaşmazlık çıkması durumunda, taraflardan birinin isteği üzerine, sorun Emlakçılar Odası'nın atayacağı hakem tarafından çözülecek.

Emlakçı, tapu işlemi için ibraz edilecek belgelerin doğruluğundan ve bu belgeler nedeniyle doğacak zararlar ile cezai ve mali yönlerden işveren ile birlikte sorumlu olacak.

Sözleşme onay tarihinden itibaren 2 ay geçerli olacak ve bu süre içinde işlemin tamamlanamaması halinde yenilenecek.

Uygulama ise Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan Emlak Müşavirliği ve Emlak Komisyonculuğu Kanun Tasarısı yasalaşıncaya kadar yürürlükte kalacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber