Vali Canpolat'tan duygu yüklü veda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2006 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıda İl Genel Meclisi üyelerine hitap eden Canpolat, Sivas'tan güzel duygularla ayrıldığını belirterek, ''Yapılan çalışmalar bir tarafa, gönül hoşluğuyla ve geldiği gibi insanların şerefiyle ve başı dik olarak görevini tevdi etmesi, emaneti bir başkasına devretmesi çok daha ayrı bir konu'' dedi.

Kendisinin ve il genel meclisi üyelerinin bulundukları makamların hizmet makamı olduğunu ifade eden Canpolat, Hak'ka hizmetin aracı olarak gördüğü bu makamların çok kutsal olduğunu kaydetti.

Vali Canpolat, şöyle devam etti: ''Bunun için bu makamlarda gün geçirmek, gün saymak veya herhangi bir yere talip olmak gibi bir düşüncenin içinde bulunulmasını uygun görmüyorum. Emanet duygusuyla baktığımız bu valilik makamı da gerçekten herkese nasip olmuyor. Dolayısıyla burada her dakika, her günün her saniyenin hesabını yapmamız gerekiyordu. Biz de bu duyguyla hareket ettik. Ama bunun ötesinde sadece bu makam ve hizmet etmenin şerefi bir tarafa, Sivas'a hizmet etmek, bambaşka bir şereftir. Sivas Anadolu'da bizim milli kültürümüzü yaşatan çok önemli tarihi bir şehirdir. Bu topraklara, bu toprakların üzerinde yaşayan insanlara hizmet etmekten son derece memnun oldum, şeref duydum.''

Kentte son dönemde yapılan çalışmalara da değinen Canpolat, şehrin daha iyi gelişmesinin üniversite ve Organize Sanayi Bölgesinin büyümesine bağlı olduğunu söyledi. Konuşmasının sonunda meclis üyelerinden helallik isteyen Canpolat, ''Bütün ilçe ve köylerdeki vatandaşlara, Sivas halkına sizler aracılığıyla veda ediyorum. Tek tek Sivaslılarla vedalaşmam mümkün değil. Bugün bu konuşma helalleşmek için. Bir nebze dahi hakkımız geçtiyse helal ediyorum. Sizlerin de helal etmesini istiyorum'' dedi.

Meclis üyeleri, Canpolat'ın konuşmasının ardından ayakta alkışladılar.

Daha sonra söz alan meclis üyeleri, Vali Canpolat'ın görev yaptığı süre içinde kent için önemli hizmetlerde bulunduğunu anlattılar. Canpolat'ın bu konuşmalar sırasında duygulandığı görüldü.

İl Genel Meclisi Başkanı Ziya Şahin ise, meclis üyeleri adına yaptığı çalışmalardan ötürü Canpolat'a plaket verdi. Toplantının sonunda Vali Hasan Canpolat ile meclis üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber