İzair'den 8 bin yolcuya ucuz bilet

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2006 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ramazan süresince, bütün hatlarda, fiyatlarını 35 YTL'den başlayacak şekilde yeniden düzenlediklerini açıkladı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Demirtaş, "Biz bir uçakta sadece 1 -2 koltuğu değil, 15 koltuğu 35 YTL'den yolucularımıza sunuyoruz. Ramazan boyunca 8010 bileti, vergi ve harçlarda dahil olmak

üzere 35 YTL'den satacağız. Öyle, vergi ve harçlar hariç demediğimiz, bir hafta önceden, bir ay önceden alma şartımız olmadığı gibi ne ikram için ne de rahat koltuk için ekstra bedel talep etmiyoruz. Yani indirim yaparken, kafa karıştıracak hiçbir şartımız yok" dedi.

Türkiye'nin en genç havayolu olarak, İzmir'i Anadolu ve Avrupa'ya en güzel hizmetle bağlamak için yola çıktıklarını hatırlatan İZair Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "En genç şirket olmamıza karşın, büyük ilgi gördük. Türkiye'nin ilk bölgesel havayolu şirketi olarak İzmir merkezli seferleri başlattık. Gördüğümüz büyük ilgi ve yolcularımızın talebi üzerine Ramazan boyunca sürecek yeni bir kampanya başlatıyoruz. 22 Ekim'e kadar sürecek olan yeni kampanyamızla yani Ramazan boyunca yolcularımızı 35 YTL'den başlayan fiyatlarla İzmir'den İstanbul, Ankara ve Anadolu'ya uçuracağız" diye konuştu.

Demirtaş, Ramazan süresinde bütün havayolu şirketlerinin çeşitli indirimler yaptığını hatırlatarak, "Ama görülüyor ki her indirimde ya kısıtlı koltuk var, ya da çeşitli sınırlamalar var, ya da açıklanan fiyatlara vergi ve harçlar dahil değil. İZair uçuşlarında ise asla böyle bir kısıtlama yok" dedi.

35 YTL'den başlayan uçuşlar

İZair'in bütün seferlerinin, Ramazan boyunca, vergi ve harçlar, her şey dahil 35 YTL'den başlayacağını belirten Demirtaş, fiyat kademelendirmesinin de yine en uygun olacak şekilde yeniden düzenlendiğini söyledi. Demirtaş, "Bizim farkımız öyle her uçakta bir - iki koltuğu değil her seferde, 15 koltuğu 35 YTL'den satmamızdır.

Haftada 178 seferde, 2670'i bileti 35 YTL'den yolcularımıza sunarken, bütün ramazan boyunca 8010 bileti, yani toplam kapasitemizin yüzde 12 gibi yüksek bir oranı bu fiyattan satışa sunmuş olacağız. Çok geniş bir kitleye, çok uygun fiyatlarla uçma imkanı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

"Önceden satın alma şartı yok"

Demirtaş, her seferde satışa çıkartılan ilk 15 koltuğun 35 YTL'den satışa sunulduğunu belirterek, "Öyle bir hafta önceden, bir ay önceden alma şartımız da yok. Eğer yolcu seferden iki üç gün önce başvurduğunda bile indirimle bilet varsa o bilet satılacak, fiyatlandırma kademeli olarak yapılacak" diye konuştu.

İZair olarak, yolcu güvenliği ve konforun, güzel hizmetin her şeyden önce geldiğini hatırlatan Demirtaş, "Bu nedenle yeni fiyat politikamız nedeniyle ikramlarımızda, hizmet kalitemizde en ufak bir kısıtlama, değişiklik olmayacak, yolcularımızdan ekstra bir ücret talep edilmeyecek. İzmir özgün lezzetlerini içeren mönümüzü, kumrumuzu, ikramlarımızı yine aynı şekilde sunmaya devam edeceğiz. Zaten yolcularımız da Ramazan boyunca ikramlarımıza büyük ilgi gösterirken, oruçlarını ya uçakta ikram ettiğimiz İzmir kumrusuyla açıyorlar, ya da oruç açmak için ikram paketlerine yanlarına alıyorlar. Rahatlık açısından da zaten 84 santimetrelik koltuk aralıkları ile Türkiye'nin en rahat uçaklarına sahibiz" dedi.

Ne hizmet kalitesinde, ne de rezervasyonda bir kısıtlama yapmadıklarına dikkat çeken Demirtaş, "Fiyat indirimlerinin, ayarlamalarının amacı yolculara yeni fırsatlar sunmaktır. Ama bunu yaparken yolcuyu sıkıştırırsanız, ikramda değişikliğe giderseniz, biletini şu tarihte bu tarihte al derseniz olmaz. Ya da vergi veya harçlar fiyat açıklamak yolcunun kafasını karıştırmaktan başka bir şey değil.

Kaşıkla verip, kepçeyle almak olmaz. Bu yüzden hiçbir şart olmadan, her şey dahil 8 bin bileti kapsayan bir kampanya düzenledik" diye konuştu.

Demirtaş, yolcuların 444 44 99 numaralı telefondan veya www.izair.com.tr adresli internet sitesinden, rezervasyon yaptırabileceklerini, sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber