Silahlı çatışmaya 150 polis müdahale etti, Çorlu Emniyet Müdürü yaralandı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Ekim 2006 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde, Roman vatandaşların yaşadığı mahallede iki grup arasında çıkan silahlı kavgaya polis ekipleri müdahale etmek istedi. Bu sırada gruptaki bazı kişiler av tüfekleriyle, başlarında İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Sert'in bulunduğu polislerin üzerine ateş açtı. Olayda, vücutlarına saçma isabet eden Sert ve bir polis memuru yaralandı. Polis olaylara karışan 8 kişiyi gözaltına alı.

Çorlu'da Romanlar'ın yaşadığı Hıdırağa Mahallesi'nde, 2 grup arasında eski bir tartışmanın tekrar alevlenmesiyle kavga çıktı. Kavga kısa sürede tarafların ellerine geçirdiği tabanca ve av tüfekleriyle birbirlerine ateş açmasıyla çatışmaya dönüştü. Mahalleye kısa sürede İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Sert'in idaresinde 150 kişilik polis ekibi geldi. Uyarılara rağmen silahlarını teslim etmeyen gruptakilere Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne Kaçakçılık ve Organize Bürosu ekipleri ile Terörle Mücadele ekipleri çelik yelek ve uzun namlulu silahlarla müdahalede bulundu. Mahallede Emniyet Müdürlüğü'ne ait bir panzer de getirildi. Bu sırada kavgaya karışanlardan bazıları polisin üzerine ateş açtı. İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Sert, bir polis memuru ve karşı gruptan bir kişi, av tüfeklerinden çıkan saçmaların isabet etmesiyle yaralandı. Yaralılar Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yüzüne saçma isabet eden İlçe Emniyet Müdürü Sert ve kimliği öğrenilemeyen polis memuru ile diğer yaralının hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.

Olayları bastıran polis ekipleri daha sonra tüm mahalle genelinde geniş çaplı bir operasyon yaptı. Silahlı çatışmaya katıldıkları belirlenen T.D., F.D., Ş.D., E.Y., S.K., B.K., L.T. ve A.B. gözaltına alınırken, yapılan aramalarda 6 pompalı tüfek, 3 tabanca, çok sayıda çalıntı DVD ve VCD çalar, yaklaşık 50 piknik tüpü ve birkaç demir kesme makası ele geçirildi. Ayrıca olaylara karışanlara ait 5 araca da polis tarafından el konuldu.

Yaşanan olaylarda İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait araçlar da hasar gördü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber