Ardahan'da hortum 80 evin çatısını uçurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2006 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ARDAHAN'ın Göle İlçesi'ne bağlı Balçeşme Köyü'nde meydana gelen hortumda 80 evin çatısı uçtu. Ağrı'nın Diyadin İlçesi'ne bağlı Sürmelikoç Köyü'nde ise bir kişi, cep telefonuyla konuşurken üzerine yıldırım düşmesi sonucu öldü.

Kars- Göle karayolu üzerinde ve Göle ilçe merkezine 27 kilometre uzaklıkta bulunan Balçeşme Köyü'nde dün saat 16.50 de hortum meydana geldi. Balçeşme'de bulunan 120 haneden 80'inin çatısı uçtu, 3 hayvan telef oldu. Hortum sırasında mucize eseri can kaybı olmadığını belirten Göle Kaymakamı Şaban Akçay, ilköğretim okulu ve caminin de çatısının uçtuğunu hatırlatarak, ?Özellikle ilköğretim okulunda eğitim- öğretim yapılması için çatının onarılması gerekiyor. Yaklaşık 200 öğrenci, çatı yapılıncaya kadar eğitimden yoksun kalacak? dedi.

Kaymakam Akçay, köyde Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışması yapmaya başladıklarını bildirdi.

DİYADİN'E YILDIRIM DÜŞTÜ

Öte yandan, Ağrı'nın Diyadin İlçesi'ne bağlı Sürmelikoç Köyü yakınlarında arazide bulunan Mehmet Emin Işık (45) cep telefonu ile konuştuğu sırada yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Mehmet Emin Işık'ın cenazesi, otopsi için Diyadin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber