Akşam partisinden istifa edip AKP'ye geçti, sabah belediye başkanı oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2006 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'nın Karataş İlçesi Belediye Başkanı AKP'li Yusuf Erenkara'nın önceki hafta öldürülmesi üzerine boşalan başkanlık koltuğuna, 41 yaşındaki Metin Çatalbaş oy birliğiyle seçildi.

CHP'liyken dün ani bir kararla AKP'ye geçen Çatalbaş, cinayetin ardından başkanlık koltuğuna bu şekilde oturmaktan mutlu olmadığını söyledi.

Adana'nın 27 bin nüfuslu sahil ilçesi Karataş Belediye Başkanı AKP'li Yusuf Erenkara'nın 22 Eylül'de öldürülmesinin ardından meclis üyeleri arasında seçim yapıldı. AKP'li 5, CHP'li 2, DYP'li 1 ve bağımsız 1 meclis üyesi bulunan Karataş Belediye Başkanlığına, meclise CHP listesinden giren 2 çocuk babası Metin Çatalbaş seçildi.

Tüm meclis üyelerinin isteği üzerine başkanlık koltuğuna oturan Karataş'ta balıkçılıkla da uğraşan Çatalbaş, "Bu şekilde başkan olmayı hiç istemezdim. Başkanın öldürülmesinin ardından bu koltuğa oturmam beni mutlu etmedi. Yusuf Erenkara'nın yarım kalan projelerini, planlarını ben tamamlayacağım. Yusuf Erenkara'ya Allah rahmet eylesin."dedi.

CHP'den AKP'ye geçen Çatalbaş seçilmesinin ardından Yusuf Erenkara'nın mezarına giderek dua etti.

ERENKARA'YA TEPKİ GÖSTERMİŞLERDİ

Öte yandan eski Belediye Başkanı Yusuf Erenkara'nın adı, geçen yıl, Ankara'da bulunan 'Makro Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin Avrupa kaynaklı 15 milyon YTL'lik hibesini kabul etmemesiyle gündeme gelmişti. Hibeyi kabul etmediği için AKP'li meclis üyeleri Muhsin Dayır, Emin Kumlu, Fırat Kangal ve Yaşar Bulut, CHP'li meclis üyesi Hasan Bulut, başkan seçilen Metin Çatalbaş, Erenkara'ya tepki göstermişti.

AZMETTİRİCİSİYLE SOHBET ETMİŞTİ

Yusuf Erenkara, kardeşi Çınar Erenkara ile geçtiğimiz 22 Eylül'de dayılarının oğlu Yusuf Elverdi'nin düğününe katıldı. Başkan Erenkara, samimi arkadaşı olduğu belirtilen 'Kumlu Tavukçuluk'un sahibi Mehmet Kumlu ile aynı masada sohbet etti.

Daha sora Kumlu, Erenkara'ya, "Sen eve git, ben geliyorum" deyip salondan ayrıldı. 15 dakika sonra eve dönen Başkan ile kardeşi bahçede yemek yerken gelen Kumlu ile sohbet ettiler. 5 dakika sonra Kumlu evden ayrılırken, içeri kimliği saptanamayan 2 kişi geldi. Tabanca ateşi sonucu başına 2, göğsüne 1 kurşun isabet eden Başkan ile başından tek kurşunla vurulan kardeşi Çınar Erenkara öldü. Zanlılar Fahri Kaplan adına kayıtlı 34 BM 9565 plakalı otomobille kaçtı. Daha sonra yakalanan azmettirici Mehmet Kumlu da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yusuf Erenkara'nın katil zanlısı ve katillerin bindiği otomobili kullandığı iddia edilen Ali Barışer, Hasan Koçhan ve Bülent Boz ise aranıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber