Kemer Belediye Meclisinin CHP'li üyesi Işık partisinden istifa etti

Işık: - "Kılıçdaroğlu 'Oyu düşmeyen tek parti biziz. Halkımız hiç merak etmesin demokrasimizi en güçlü şekilde korumaya devam edeceğiz. Artık daha önemli bir görevimiz var' şeklinde Andersen'den masallar anlatıyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2015 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kemer Belediye Meclisinin CHP'li üyesi Işık partisinden istifa etti

Kemer Belediye Meclisinin tek CHP'li üyesi Batur Işık, partisinden istifa etti.

Işık, yaptığı yazılı açıklamada, cuma günü verdiği istifasının ilçe yönetimi tarafından bugün onaylandığını belirterek 1 Kasım seçimlerinde kazanan partinin belli olduğunu ancak "Kaybeden kim?" sorusunun bir türlü cevap bulamadığını kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eleştiren Işık, "Kılıçdaroğlu pişkin bir şekilde 'Oyu düşmeyen tek parti biziz. Halkımız hiç merak etmesin demokrasimizi en güçlü şekilde korumaya devam edeceğiz. Artık daha önemli bir görevimiz var' şeklinde Andersen'den masallar anlatıyor. Biz neden 13 yıldır muhalefetiz, neden en küçük bir gelişme kaydedemiyoruz? 'Bu iş benimle olmuyor, istifa etmeliyim' gibi en küçük bir öz eleştiriyi açıkça dillendirmiyor" ifadelerini kullandı.

Işık, bunun "koltuğun sıcak gelmesi"nden kaynaklandığını öne sürerek şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu, eminim ki biraz sonra yazacaklarım ve açıklayacaklarım sizi çok rahatlatacaktır, koltuğunuzu kurtarıp sağlamlaştırmanızı sağlayacak, etrafınızdaki şakşakçılar rahat bir 'oh' çekeceklerdir. 1 Kasım 2015 tarihindeki genel seçimlerdeki CHP'nin başarısızlığının tek sebebi benim! Halka kendimi yeterince anlatamadım. Siyasi olarak zayıf kaldım. Gelişen olaylar karşında yeterli tepkiyi veremedim, bütün bu yanlışlar sonrasında Türkiye genelinde oylarımızı artıramadık ve yeniden muhalefette kaldık. Bu olumsuzluklara sebebiyet verdiğim için partimizi iktidar yapamadığım için Atatürk'ün kurmuş olduğu bu yüce partiden istifa ediyorum."

CHP Kemer İlçe Başkanı Umut Güneş de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Işık'ın sadece partiden istifa ettiğini, meclis üyeliğinin sürdüğünü ve bu durumu saygıyla karşıladıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber