HDP'de Demirtaş ve Yüksekdağ ile devam

1 Kasım'da yaklaşık 1 milyon oy kaybetmesine rağmen elde edilen 10,7 oranı ile 59 milletvekili çıkarıp Meclis'in üçüncü partisi olan HDP, kongre tarihini netleştirdi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Kasım 2015 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP'de Demirtaş ve Yüksekdağ ile devam

NAMIK DURUKAN

Toplantılarda hata ve eksikliklerin giderilmesi kapsamında yeni döneme ilişkin kararlar da alındı. Bu kapsamda kongre öncesi yerellerde konferanslar yapılacak. Konferanslardan elde edilen sonuç Ankara'da 26-27 Aralık'ta yapılacak kapsamlı genel konferansa sunulacak.

17 Ocak'ta kongre

Konferansta yapılacak tartışmalar ışığında HDP'nin izleyeceği yeni strateji, yaklaşımlar ile parlamento grubunun çalışmaları, yeni Anayasa, çözüm süreci, Kürt sorununun çözümüne yönelik yeni politika ve yöntemlerin berilenmesi ile ilgili çalışmalar yapılacak. Ayrıca, Ortadoğu genelinde, Irak ve Suriye'deki gelişmelerin de ele alınacağı konferansta yeni politikalar belirlenecek.

Konferansta alınacak kararlar 17 Ocak'ta yapılması beklenen 3. olağan kongreye sunulacak. Partide iki dönem kuralı nedeniyle eş başkanların değişeceği beklentisinin karşılık bulmadığı, kongreye önceki kongrede olduğu gibi tek liste ile gidileceği, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın tekrar aday gösterileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber