Silvan'da terör saldırısı: 1 şehit, 1 yaralı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen 3 mahallede sürdürülen operasyonda, terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2015 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Silvan'da terör saldırısı: 1 şehit, 1 yaralı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonda 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Tekel, Konak ve Mescit mahallelerindeki bazı cadde ve sokaklarda kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, bölgenin teröristlerden arındırılması için 8 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından devam eden operasyon için ilçeye sevk edilen askerlere teröristlerce düzenlenen saldırıda 2 asker yaralandı.

Yaralı askerler, helikopterle sevk edildiği Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Yaralı askerlerden biri, müdahaleye rağmen şehit oldu.

Bölgede operasyon sürüyor.

DİYARBAKIR'DA POLİS KARAKOLUNA BOMBALI SALDIRI

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde yüzleri maskeli bir grup terörist tarafından polis karakoluna el yapımı bomba ile saldırı düzenlendi. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıda bir araçta hasar oluştu.

Edinilen bilgilere göre, dün gece saatlerinde merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde bulunan Huzur Polis Karakolu'na yüzleri maskeli bir grup terörist tarafından el yapımı bomba atıldı. Büyük bir gürültüyle patlayan bombanın karakol önünde bulunan resmi araca isabet etmesi olası bir faciayı önledi. Ölen ya da yaralanın olmadığı saldırıda araçta hasar oluştu. Patlamanın ardından bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda polis sevk edilirken, kaçan teröristlerin yakalanması için çok yönlü çalışma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber