'G20 hazırlıklarının maliyeti 100 milyon lirayı aştı'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "G20 Liderler Zirvesi için çalışmalarımız 100 milyon lirayı aştı" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2015 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'G20 hazırlıklarının maliyeti 100 milyon lirayı aştı'

Konyaaltı Sarısu Mesire Alanı'nda oluşturulan Kadınlar Plajı'nda basın toplantısı düzenleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ev sahibi fotoğraf sağlayıcılığını Anadolu Ajansı'nın yaptığı G20 Liderler Zirvesi'ne ilişkin belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türel, G20 Liderler Zirvesi'nin Antalya'da düzenlenmesi kararının kesinleştiği günden itibaren hazırlıklara başladıklarını ifade ederek, hazırlıkları incelemek üzere dün kente gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gelinen aşamadan memnun olduğunu aktardı.

G20 Liderler Zirvesi öncesi yapılan yatırımların ve hazırlıkların zirvenin ardından Antalya'ya bir kazanım olarak kalacağını anlatan Türel, "G20 kapsamında 2 ayda 90 bin ton asfalt döktük. Sadece G20 hazırlıkları kapsamında yaklaşık 30 kilometre yol asfaltladık. 900 kişinin üzerinde bir ekip, 232 araç ve iş makinesi çalıştı. Artık küçük rötuşlar kaldı" diye konuştu.

Türel, G20 zirvesi kapsamında yapılacak çalışmalar için hükümetten Antalya Büyükşehir Belediyesine 75 milyon lira kaynak aktarıldığını vurgulayarak, "Ama G20 Liderler Zirvesi için çalışmalarımız 100 milyon lirayı aştı. Büyükşehir Belediyesi bütçesinden de kaynak ayırmak durumunda kaldık" dedi.

Yabancı basın mensuplarına VIP servis

G20 Liderler Zirvesi'nin ülke ekonomisine katkısının 200 milyon avro olacağının söylendiğini belirten Türel, ancak ülke ekonomisine girdinin ötesinde ülkenin ve Antalya'nın tanıtımına olan katkısının çok daha fazla olduğunu kaydetti.

G20'nin ardından EXPO hazırlıkları başlayacak

Türel, G20 Liderler Zirvesi'nin 16 Kasım'da sona ermesinin ardından önce 17 Kasım'da Uluslararası Antalya Piyano Festivali, ardından Uluslararası Antalya Film Festivali'nin ve 2016 yılı Nisan ayında ise EXPO'nun düzenleneceğini hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber