MHP'de muhalifler Akşener'in etrafında toplanıyor

1 Kasım seçimlerinden sonra kılıçların çekildiği MHP'de muhalefet Kurt Taktiği ile hareket ediyor. Bahçeli'yi genel başkanlık koltuğundan indirmeyi hedefleyen muhaliflerden Akşener'in aday olacağı iddia edildi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Kasım 2015 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'de muhalifler Akşener'in etrafında toplanıyor

Nevin Bilgin

MHP'de Genel Merkez yönetimi ve muhalif çalışma yürütenler arasında mücadele kızışıyor.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin hafta sonu yapacağı açıklamanın ardından sahneye çıkıp, olağanüstü kongrede tüzük değişikliği isteyecek muhaliflerin önümüzdeki hafta deklarasyon yayınlayarak taleplerini dile getirmesi bekleniyor. MYK'yı toplayan Bahçeli, il başkanlarıyla bir araya gelerek MHP'nin anayasa değişikliğinin yapılacağı bir dönemde dışarıdan kongre talepleriyle zayıflatılmak istendiğini, parti içine nifak tohumları serpme girişimlerinde bulunulacağını ve buna karşın uyanık olunması gerektiğini belirtecek.

KURT TAKTİĞİ

Bahçeli, buna uygun davranmayanlara da disiplin cezası verileceğinin işaretini verecek. Kulislerde önce zayıf adayların adaylıklarını açıklayarak, asıl güçlü adaylara daha fazla hareket alanı sağlandığı da konuşuluyor. Bu durum ülkücü camia arasında Kurt taktiği olarak da değerlendiriliyor.

Güçlü adaylar arasında gösterilen Meral Akşener'in adaylığıyla ilgili olarak sosyal medyadan açıklama yapan eski MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Akşener'in, MHP Genel Başkanlığı'na aday olacağını ifade etti.Dervişoğlu, sosyal paylaşım sitesinde şu açıklamayı yaptı: "Sayın Meral Akşener'in Genel Başkanlık için isminin geçmesi bazı çevrelere çok fazla rahatsızlık vermiş olacak ki, hemen her alanda manipülatif haberler yayınlanarak aday olmayacağına dair dedikodular yayılıyor. Merakınızı gidermek için söylüyorum: Her gün defalarca görüştüğüm Sayın Meral Akşener MHP Genel Başkan Adayıdır... Fazla kafa karışıklığına gerek yok yani!.."

DEKLERASYON

Adaylık açıklamasını pazartesi günü yapacağı belirtilen Sinan Ogan ve yakın çevresinin yeni bir strateji izleyerek diğer muhalif grup ve MHP'ye yakın sivil toplum örgütleriyle yaptıkları görüşmeler sonucunda ortak bir deklarasyona imza atmaları bekleniyor.

MHP'li Okumuş'a ihraç yolu göründü

MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerini değişik platformlarda sürdüren eski MHP İstanbul Milletvekili Nazif Okumuş'a disiplin incelemesi başlatıldı. Son verdiği demeçte Bahçeli'nin jübile yapması gerektiğini söyleyen Okumuş, 2002'den bu yana AK Parti mevzilerini

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kuvvetlendirdiğini belirterek, "Birisi mi, birileri mi veya bir güç mü bunu bilemem. Ama partinin yetkili kurullarıyla konuşmadan, milletvekilleri mazbatasını almamışen, tek başına karar alan Bahçeli'nin arkasında bir irade olmalı" demişti.

Kurt Taktiği (Kurt Kapanı)

Kurtların kışın aç kaldıklarında uyguladıkları avlanma taktiklerinden esinlenilerek oluşturulan ve adına Turan taktiği de denilen taktirdir. Buna göre kurt sürüsü iki kümeye ayrılır. Birinci küme fedai,ikinci küme ise pusu kümesi olarak hareket eder. Fedai kümesi köpeklerin bulunduğu yerleşim yerine girer ve köpeklere saldırır. Biraz mücadele ettikten sonra fedai kümesi, yenilmiş gibi davranıp köpeklerden kaçmaya başlar. Kaçan kurtları köpekler kovalamaya başlarlar. Ama köpekleri bir sürpriz beklemektedir. Çünkü asıl ve kalabalık topluluk olan pusu kümesi, onları yerleşim yerinin dışında beklemektedir. Pusu kümesi hilal biçiminde dizilmiş ve iyice gizlenmiştir. Fedai kurtlar, köpekleri kurnazca bu hilalin ortasına çekerler. Köpekler hilalin içine tümüyle girince, pusu kümesi, hilali uçlarından kapatır ve köpekler bir çember içine alır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber