Valilere 'bir haller' oldu

"Olağanüstü" diye tanımlanan yetkilerin verildiği valiler, son dönemde sık sık ilginç olaylarla gündeme geliyor

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 14 Kasım 2015 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Valilere 'bir haller' oldu

Geçen yıl Meclis'te yoğun tartışmalar sonucunda "olağanüstü" diye tanımlanan yetkilerin verildiği valiler, son dönemde sık sık ilginç olaylarla gündeme geliyor. İşte o olaylardan bazıları:

'O GAVATI AL': Halen Sakarya Valisi olarak görev yapan eski Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 2013'teki 10 Kasım törenlerinde kendisini protesto eden vatandaş için "O gavatı al" diye korumalarına talimat verdi. Vali Coş, daha sonra, "Kavas" demiş olabileceğini söyledi.

HER ADIMI HABER: Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırmasına kızarak, kentte yer alan tarihi sinagog için "Orası sinagog değil müze olacak" dedi. Tepkiler nedeniyle Türkiye Hahambaşı'nı arayıp özür diledi. Kahvehanelerde şekeri kısıtlayan, her ay kendine not veren, Suriyeli sığınmacılarla otoyol kenarında cuma namazı kılan, son olarak hayvanların su içtiği yalağın açılışını yapan Şahin, kuşkusuz en 'renkli' valilerden.

MUTLU'DAN İNCE ESPRİ: Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, selde kalan minibüs fotoğrafını sosyal medyada paylaşıp "Minibusüyle deniz seferlerini paşlatan cesur kaptanun Temel Reis oldiği ögrenildi" yazdı.

TERLİKLER SIYIRDI: Eski Mardin Valisi Turhan Ayvaz da bir panelde, eşine bugüne kadar 'bir tek fiske dahi' vurmadığını ancak zaman zaman eşinin kendisine terlik fırlattığını, 'neyse ki' isabet ettiremediğini söyledi.

KOMUTANA TAM ALTIN TAKTI

Edirne Valisi Şahin, "Suriyeli mültecilerle ilgili çalışmaları nedeniyle' dün Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ile Jandarma Alay Komutanı Albay Kamuran Ersan'ı tam altın ile ödüllendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber