Haydarpaşa Lisesi'nde 'öğretmene dayak skandalına' soruşturma

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2006 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenciden öğretmene terör 06:45

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Haydarpaşa Lisesi İngilizce öğretmeni Vedat Varol'a öğrencilerin gösterdiği saygısızlığı "iğrenç" ve "korkunç" olarak nitelendirerek, okul idaresi ve öğretmen hakkında idari soruşturma başlattığını bildirdi.

AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Özer, olayı, "iğrenç", "korkunç" ve "okullardaki durumun vahameti" olarak nitelendirdi.

Bugün bir gazetede yer alan haberi gördükten sonra görüntüleri söz konusu internet sitesinden indirdiğini ve kaydettiğini ifade eden Özer, şöyle konuştu:

"Okul idaresi ve öğretmen yönünden acilen idari soruşturma başlattım. Hiç kimsenin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir okulu ve öğretmeni bu şekle getirmeye hakkı yok. Kimler getirdiyse, suçlu kimse, yönetmelik ve talimatlar çerçevesinde bunun cezasını ödeyecek. Talimatlar neyi emrediyorsa hiçbir aksaklık meydana getirilmeden hepsi yapılacak." Olayın geçen yıl yaşandığını bildiren Özer, bunun belgelerle de sabit olduğunu söyledi. Basında yer alan haberlerde bir grup lise öğrencisinin, öğretmenlerini yumrukla tartaklayıp görüntüleri internette yayınladığı yer almıştı.

AA


İNGİLİZCE ÖĞRETMENİNİ AZARLAYAN VE DALGA GEÇEN ÖĞRENCİLER, KAYDETTİKLERİ GÖRÜNTÜLERİ INTERNET ORTAMINDA YAYINLADI

YETKİLİLER, TARTIŞMALARA NEDEN OLAN GÖRÜNTÜLERİN BİR ŞAKA OLABİLECEĞİ GÖRÜŞÜNDE BİRLEŞTİ

Haydarpaşa Lisesi öğrencilerinin, bir öğretmenlerini nasıl azarladıkları ve dalga geçtiklerini anlatan görüntüleri internette yayınlanırken, okul yönetimi öğrencilerin şaka yaptığını ifade etti.

Okulda çekilen ve sonrasında öğrenciler tarafından internet ortamında yayınlanan görüntüler tartışma konusu oldu. Görüntülerde, Haydarpaşa Lisesi öğrencilerinin, İngilizce öğretmeni Vedat Varol'u sınıfa sokmadıkları, oturduğu masaya gelip zorla kaldırdıkları ve Varol'u azarladıkları görülürken, öğrencilerin, 2 yıl önce çektikleri bu görüntüleri, mezun olduktan sonra internet ortamına sundukları belirlendi.

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idaresi, olayın bir şaka olduğunu iddia etti. Üsküdar İlçe Milii Eğitim Müdürü Sadettin Gül, "Haberin muhteviyatı olayın bir şaka olduğu izlemini veriyor. Ancak olay ile ilgili soruşturma yapılacak. Şu an için biz öğretmenle konuşmadık. Ancak bu olayı onaylamak mümkün değil" dedi.

Okulun Müdür yardımcısı Abdullah Mollaoğlu ise, "Okulların kapanmasına bir hafta kala öğrencilerle öğretmenler arasında gerçekleşen bir şaka. Bunun ciddi olduğunu düşünmüyorum. Zaten bize de öğremen tarafından şikayet gelmedi" diye konuştu.

Okulun diğer Müdür Yardımcısı aynı zamanda kimya öğretmeni olan Hanefi Saygı da, yapılanla okulun isiminin karanlandığını belirterek, "Çok yazık böyle başarı oranı yüksek bir okulun bu haberle gündeme gelmesi çok acı verici bir olay" açıklamasında bulundu. Gazetedeki görüntülerden alınmış resimlere bakınca şaşkınlığını gizleyemeyen Saygı, "Çok acı verici bir olay. Bunu onaylamıyorum" açıklamasında bulundu.

Öğrenciler ise, olayı anlatmak isteyen arkadaşlarına engel oldu. Gazetedeki haberde öğrencilerle ilgili "terörist" benzetmesine tepki gösteren bir öğrenci ise, "Biz terörist miyiz ki bizi gazetede terörist diye yazmışlar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber