G-20'de bayrak yere konmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğini yaptığı G20 Antalya zirvesinde birçok ilkler yaşanıyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Kasım 2015 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
G-20'de bayrak yere konmayacak

ABDULLAH KARAKUŞ Antalya

Bunlardan biri de Erdoğan'ın uluslararası zirvelerde her zaman dikkat ettiği bayrak hassasiyetiyle ilgili. Uluslararası zirvelerde ve toplantılarda aile fotoğrafı çekimi sırasında ülkelerin küçük bayrakları duracakları yerin tabanına konur. Erdoğan ise her seferinde Türk bayrağını yerden alır ve cebine koyar. Bu da hep liderlerin ilgisini çekerdi.

Erdoğan, ev sahipliği yaptığı G20 zirvesinde yere bayrak koyma uygulamasını yapmayacak. bugünkü aile fotoğrafı çekimi sırasında liderlerin duracağı yerin tabanına ülkelerin küçük bayraklarını koymak yerine ülke adı yazacak. Liderlerde ülke adının olduğu yere gelip duracak.

Güvenlik artırıldı

G20 zirvesi bugün resmi olarak başlayacak ve iki gün sürecek. Başta güvenlik olmak üzere çok sıkı ve disiplinli uygulamalar ile organizasyonların olduğu zirvede dün Paris'deki terör gelişmesi de etkisini gösterdi. Güvenlik önlemlerinin biraz daha sıkı olduğu dikkati çekti. Erdoğan, bugün hem konuklarını karşılayacak hem de açılış konuşmasını yapacak.

ABD Başkanı Barack Obama, bu Sabah Antalya'da olacak. Obama'nın zirvenin yapılacağı Belek'e gelir gelmez ilk görüşmesini Erdoğan ile yapacak olması da önemli. Görüşmenin saat 10.30'da olacağı belirtildi. Edinilen bilgiye göre görüşme 1.5 saat olarak planlandı.

Dinletiler iptal

Erdoğan, zirvede ayrıca, Fransa'daki terör eyleminin ardından bir hassasiyet de daha bulundu. Erdoğan'ın özel talimatıyla terör eyleminin ardından G-20 zirvesindeki müzik dinletileri programdan çıkarıldı. Erdoğan'ın talimatıyla terör saldırılarına maruz kalan Fransa'nın acılarını paylaşma ve saldırılarda hayatlarını kaybedenlere saygı çerçevesinde, yemeklerde G-20 konuklarına herhangi bir müzik dinletisi olmayacak. Ayrıca Erdoğan'ın dün akşam konuk heyet başkanları onuruna Carya Golf Club'ta vereceği akşam yemeğinde, zirve sırasındaki resepsiyon ve kültürel programlarda müzik dinletilerine yer verilmediği belirtildi.

Otelde mi gemide mi?

Zirvede, ABD Başkanı Obama'nın nerede kalacağı da tartışılan konular arasında yer alıyor. Güvenlik açısından ABD'liler Obama'nın nerede kalacağı konusunda yorum yapmıyor.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Obama'nın Antalya'da savaş gemisinde kalacağı yönünde iddialar olduğunun hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Tamamen, Amerikan yönetiminin vereceği kararlardır. Amerika için bir otel tahsis edildi. Onların anlaştığı otel var. Dolayısıyla o otelde olduğu gibi diğer otellerde de liderler hangi otelde kalıp kalmayacağına kendileri karar veriyorlar. Büyükelçileri veya devlet büyüklerinin ekipleri geliyorlar, incelemelerini yapıyorlar, güvenlik dahil. Bunlar ciddi şeyler, böyle magazinsel şeyler değil. Dolayısıyla ABD Başkanı Obama da hangi odada kalacağının kararını tamamen kendisi verecek."

Dünyanın en önemli isimleri bugün Antalya'da buluşuyor. Paris saldırısının ardından gündemin en önemli maddesi terörle mücadele olacak. Birçok dünya lideri de Türkiye'nin yıllardır ısrarla vurguladığı terörle mücadelede ortak hareket etme konusunu tartışacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber