PKK'nın korku iklimi kırıldı

PKK'nın bir dönem ikinci adamı Şemdin Sakık'ı yakalayan bordo berelilerin komutanı emekli Albay Işık: PKK'nın korku iklimi kırıldı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Kasım 2015 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK'nın korku iklimi kırıldı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu en iyi bilen isimler arasında yer alan, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın her kademesinde 20 yıl görev yapan Albay Mithat Işık suskunluğunu AKŞAM için bozdu. Işık, PKK'nın 1 Kasım seçimi öncesinde halk üzerinde yaratmaya çalıştığı korku ikliminin örgütün aleyhine dönmeye başladığını söyledi.

TERÖR GÖÇÜ

Silopi, Cizre, Şırnak, Yüksekova, Silvan bunun gibi yerlerde vatandaş terörden kaçıp batı illerine göç etti. Bölgede ekonomisi ve iş hayatı iyi olan aileler, Mersin, Antalya, Aydın ve İstanbul'un belli semtlerine göndererek terörden zarar görmemelerini sağladı.

VATANDAŞIN DURUŞU

İnsanların seçim çevreleri kendi göç ettikleri şehir ve ilçeler olduğu için bu insanlar oy kullanamadı. Bu bölgelerdeki insanlar baskı altında HDP'ye oy veriyorlardı. Yani bir nevi terör karşısında göç ederek bir duruş sergilediler. PKK ciddi operasyonlar ile karşı karşıya. Güvenlik kuvvetlerinin son dönemde yaptığı başarılı operasyonlarla büyük zarar gördü. Kırsalda çatışmaya alışmış bir örgüt şehirlerde barınma imkanını bulamadı. Çünkü halkın da desteğini alamıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber