Erdoğan'a yumurta atanlara beraat talebi!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2006 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yumurtalı saldırıda bulundukları iddiasıyla yargılanan Halkevi üyesi 9 sanık hakkındaki esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, 8'inin beraat ettirilmesi, 1'inin ise hakaret suçundan cezalandırılmasını istedi

Mersin 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Şenol Yalçınkaya, İlknur Çelik ve Ufuk Kurtulmaz katılırken, diğer tutuksuz sanıklar Bozan Göçer, İbrahim Polat, Ramazan Tunç, Mahir Masuroğlu, Okay Kınık ve Serkan Sağır katılmadı. 11 Şubat'taki Mersin gezisinde Başbakan Erdoğan'a yumurta atarak protesto gösteri yaptıkları iddiasıyla haklarında 'Başbakan'a hakaret', 'Devlet memuruna mukavemet' ve '2 bin 911 sayılı gösteri yasasına muhalefet' suçlarından 6 yıldan 13'er yıl 4'er aya kadar hapis cezası istenen sanıklar için Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki görüşünü açıkladı.

Savcı, sanıklardan Mahir Mansuroğlu'nun 'hakaret' suçundan 1 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını, diğer 8 sanığın ise beraatini istedi. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının son savunmalarını hazırlamasını için duruşmayı erteledi.

Duruşma çıkışında açıklamada bulunan sanıklardan Şenol Yalçınkaya, Cumhuriyet Savcısı'nın talebinin sevindirici olduğunu belirterek, "Yaptığımız şeyin meşruluğuna inanıyorduk. Yasal sınırları içinde demokratik tepki olduğunu, Türkiye'deki gelişen olaylara karşı Halkevleri olarak tepkimizi dile getirdiğimizi ve bunun suç unsuru taşımadığını her zaman söylemiştik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber