İş dünyasından 'Made in Turkey' talebi

1 KASIM seçimlerinin ardından iş dünyası yerli üretim ve yatırım çağrısında bulundu. Reel sektör temsilcileri "Made in Turkey" logosuyla katma değeri yüksek ürünler üretimine hız verilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Kasım 2015 20:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İş dünyasından 'Made in Turkey' talebi

Türkiye'nin önde gelen Ar-Ge şirketlerinden Ankaref Genel Müdürü Erhan Binici, 4 yıl seçim olmamasının iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek "Made in Turkey"in tam zamanı olduğunu söyledi.Binici, Ar-Ge ve inovasyon temelli bir yaklaşımla açığın çabuk kapatılabileceği belirterek, şunları söyledi: "Türkiye'de seçim atmosferinde sadece iç siyasi konulara odaklanıldı. Ulaşımdan sağlığa, eğitimden bilişim ve teknolojiye kadar her sektörün bekleme pozisyonu aldığı bir geçiş süreci yaşadık. Katma değeri yüksek yerli üründe kamunun rolü çok büyük. Bahsettiğim bu süre zarfında kamuda yaprak kıpırdamadı desek yeridir. Keskin bir virajı döndük ve şimdi önümüz düz. Hep beraber tam gaz ileri gitme vakti.

KAMU ALIMI ÖNEMLİ

Türkiye'de 4 yıl boyunca seçim olmayacak. Biz yerli bilişimciler olarak bunu çok büyük bir şans olarak görüyoruz. Ar-Ge ve inovasyon konusunda bir an önce doğru adımların atılmasını, kamu garantili alımlarla teşvik ve benzer hamlelerle sektörün önünün açılmasını istiyoruz. Ülkemizin yeni başarı hikayelerine ihtiyacı var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber