Gündüz memur akşam futbolcu

Turkcell Sesi Görenler Deplasmanlı Futbol 1. Ligi'nde üst üste 3. kez şampiyonluğa uzanan Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü'nün oyuncuları, gündüz memurluk, akşamları ise antrenman yapıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2015 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gündüz memur akşam futbolcu

Turkcell Sesi Görenler Deplasmanlı Futbol 1. Ligi'nde üst üste 3. kez şampiyonluğa uzanan Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü'nün (Çankaya GESK) oyuncuları, gündüz memurluk, akşamları ise antrenman yapıyor.

Ligin kurulduğu 2013 yılından bu yana şampiyonluğa kimseye bırakmayan, 3. kupasını, geçen hafta sonu yapılan 14. hafta maçlarının ardından kaldıran kulüpte, oyuncuların tamamı memurlardan oluşuyor.

"En büyük sıkıntı profesyonelleşme"

Teknik direktör Hasan Yıldırım, görme engelli futbolunda en büyük sıkıntının profesyonelleşme olduğunu vurgulayarak, "İngiltere, Hollanda gibi ülkeler, görme engeli futbolculara maaş bağlıyor. Sporcunun tek işi futbol oynamak oluyor. Profesyonelleşme, başarının gelmesindeki en büyük etken. Başarı için kısa sürede profesyonelleşmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Sporun, engelli bireylerin gelişim ve sosyalleşmesine büyük katkı sağladığını anlatan Yıldırım, ailelere, engelli çocuklarını spora teşvik etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber