Ekonomide yeni yol haritası tamam

AK Parti'nin seçim vaatleri "toplumu yüksek gelir grubuna taşıma" hedefiyle hayata geçiyor. Asgari ücretten esnek çalışmaya yeni eylem planı hazır

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Kasım 2015 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ekonomide yeni yol haritası tamam

HAZAL ATEŞ

Hükümet, Türkiye'yi yüksek gelir grubuna çıkaracak yeni yol haritasını şekillendirdi. "Reformlar, vergiler, büyük projeler" olmak üzere üç ayak üzerine kurulan programla "katma değeri yüksek ekonomi" inşa edilecek. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Türkiye reformlarla yüksek gelir grubuna geçmek durumunda. Karşımızdaki ana gündem bu" şeklinde özetlediği yeni paketi şöyle anlattı:

SINIF ATLAYACAĞIZ: Büyüme hedefi yeniden yüzde 5'e çıkarılırken, özellikle ara malı ve yatırım mallarında yurt içi üretimin artırılmasına destekler devreye giriyor. Konut sektöründe stokları eritecek adımlar atılıyor. Şeffaflıkla ilgili yasa da yolda.

AK PARTİ SÖZÜNÜN ARKASINDA": AK Parti'nin bir geleneği var. Seçim beyannamelerinden hükümet programları, bundan da eylem planı üretilir. Vaatlerin maliyeti milli gelirin yüzde 1'i civarında. İlave gelen vaatler var, onlar da en kısa sürede yaşama geçirilecek. Reformlar ve büyük projelerle ilgili de ayrı bir hazırlığımız var.

SÖYLEM BİRLİĞİ: Ekonomide en önemli unsur koordinasyon ve söylem birliği. Yeni bakanlıkların oluşturulması söz konusu değil. Hükümet kurulduktan sonra düzenlemeler yapılabilir. Reformlar için başbakan yardımcısı tayin edilebilir.

ASGARİ ÜCRETTE YÜK AZALACAK: Asgari ücretteki artıştan kaynaklı ilave maliyet özel sektörle paylaşılmalı. İş dünyasının bu konudaki talep ve önerileri de değerlendiriliyor. Özellikle KOBİ'ler üzerindeki yükün nasıl azaltılacağına bakılıyor.

BİRDEN FAZLA KABİNE ÇIKABİLİR: AK Parti oldukca tecrübeli bir kadroya sahip. Partimiz bu anlamda çok şanslı. Gruptan birkaç kabine çok rahat çıkabilir.

BİLGİ TABANLI EKONOMİ: Bilgi tabanlı, yüksek katma değerli bir üretim yapısı inşa edeceğiz. Bu da dönecek sosyal refah olacak. TÜBİTAK fonlarını destekleyerek güçlü bir yapı inşa edebilecek durumdayız.Part-time çalışma modelleri de desteklenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber