Sezer, herkesin önünde Bakan Babacan'ı fırçaladı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Ekim 2006 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in dün Almanya Başbakanı Angela Merkel'i Çankaya Köşkü'nü kabulünde basının kısa süre görüntü almasına izin verildi.

Bu sırada, gazeteciler, her zaman olduğu gibi Sezer'in konuğuyla birlikte poz vermesini beklerken Sezer'in, solunda oturan Devlet Bakanı Ali Babacan'a sinirli bir tonda "Olur mu öyle şey, konuşacağız bunları" dediği duyuldu. Bu durum gazetecilerin dikkatini çekerken, Cumhurbaşkanı'nın sağında oturan Merkel de ne olduğunu merak ederek, şaşkınlıkla etrafına baktı. Birkaç dakikalık görüntü alma sırasında gerçekleşen bu "Sır uyarı"nın iç politikayla ilgili olduğu öğrenildi.

Bu arada Sezer görüşmede, Merkel'e, başta Kıbrıs olmak üzere AB tarafından Türkiye'nin önüne konulmaya çalışılan yeni koşullara sitem etti. Sezer, müzakerelerin devamı için Türkiye'den liman ve havaalanlarını Kıbrıs Rum Kesimi'ne açmasını istenmesinin "çifte standart" bir yaklaşım olduğunu vurguladı.

DEVLET POLİTİKASINA SAĞDIĞIZ

Merkel, Sezer'in bu sitemlerine karşılık, kendisinin ana muhalefetteyken "imtiyazlı ortaklık" görüşünü dile getirdiğini, bu konuda partisi CDU'nun görüşünde değişiklik olmadığını belirterek, şunları söyledi: "Ancak şimdi Almanya Başbakanı'yım. Almanya Devleti olarak verdiğimiz 'Türkiye için tam üyelik hedefini' içeren sözümüzün arkasında duracağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber