Halkın yüzde 59.5'ine göre Erdoğan asabi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Ekim 2006 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanın son zamandaki konuşma üslübu AKP oylarını yüzde 19.62 düşürdü

Kanal D'de 32. Gün programında yayımlanan ankete göre, halkın yüzde 59.5'i Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı çok asabi buluyor.

Mehmet Ali Birand yönetimindeki 32. Gün ekibi tarafından SONAR araştırma şirketine yaptırılan Başbakan'ın Tavırlarının Etkileri ve İzlenimleri Araştırması başlıklı anketin sonuçları dün gece açıklandı. Sonuçlara göre, Erdoğan'ın Askerlik Yan Gelip Yatma Yeri Değildir sözü hükümete 9.75, bir çiftçiye hitaben söylediği Ananı da al git ifadeleri de yüzde 3.82 oy kaybettirdi. Başbakanın sadece son zamandaki gafları ve konuşma üslübu da, AKP oylarını toplam yüzde 19.62 oranında düşürdü.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplumun her kesiminden toplam 1989 kişiyle nüfus paylarına orantılı olarak yüz yüze yapılan araştırmada katılımcılara, Başbakan'ın ve hükümet'in icraatları ile ilgili sorular yöneltildi.

Ankete katılanların yüzde 59.5'i, Genel olarak düşündüğünüzde Başbakan'ın normalden fazla asabi olduğunu düşünüyor musunuz sorusuna 'evet' yanıtı verdi. Genel olarak Başbakan'ın tavırlarının sert olduğunu düşünüyor musunuz? sorusuna ise yüzde 56.6 oranında 'evet' yanıtı çıktı.

Katılımcılar, 4 yıl önce göreve geldiği zaman Başbakan hakkındaki düşünceleriniz ile, 4 yıl sonra şimdilerdeki düşüncelerinizde farklılık oldu mu? sorusuna yüzde 22.1 oranında Eskinden beğeniyordum, artık beğenmiyorum, yüzde 2.4 oranında ise Eskiden beğenmiyordum ancak artık beğeniyorum yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber