Açık öğretim liselerinden mezun olamayanlara müjde

Haber Giriş : 06 Ekim 2006 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2. Dönem Sınavları sonucunda mezun olamayan öğrencilere, bir sınav hakkı daha tanındığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, sınavlar yarın Ankara il merkezinde saat 14.00'da yapılacak.

Sınava girecek öğrencilerin, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün Konya yolu üzerindeki Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi Halkla İlişkiler bürosuna yarın saat 12.00'a kadar müracaat etmeleri gerekiyor. Yapılacak sınava girecek öğrencilerde aranacak şartlar şöyle:

"- Mezun olabilmesi için tek dersin kredisine ihtiyacı olanlar. (Bu sınavda dersin kredisi ne olursa olsun birden fazla ders seçimi yapılmayacak. Öğrencilerimiz sadece bir ders seçebilecekler.)

- 2005-2006 Eğitim Öğretim Yılı 2.dönemi itibariyle öğrencilik durumu aktif veya donuk olanlar.

- Açık Öğretim Lisesi Genel lise Programına kayıtlı olup en az 5 dönem veya üzerinde eğitim görmüş olanlar.

- Mesleki Açık Öğretim Lisesi'ne kayıtlı olup en az 6 dönem veya üzerinde eğitim görmüş ve yüz yüze eğitim ile stajını tamamlayanlar.

- Lise ara sınıf öğrencisi olarak Mesleki Açık Öğretim Lisesi'ne kayıt yaptıran ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nde en az bir kez sınava girmiş olup, tasdiknamesinde alacağı meslek dersi olmayan ve stajını tamamlamış olanlar.

- Lise ara sınıflardan ayrılarak Açık Öğretim Lisesi Genel Lise Programına kayıt yaptıran ve Açık Öğretim Lisesi'nde en az bir kez sınava girmiş olup, 2005-2006 öğretim yılının 1 veya 2. döneminde öğrenim görmüş olanlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber