Diyanetin çizgi filmlerine büyük ilgi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2006 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çocuklarda sevgi, erdem ve iyilik kavramlarını geliştirmek amacıyla, resmi internet sitesinde nisan ayında uygulamaya koyduğu çizgi filmlerinin bugüne kadar 37 bin 477 kez ziyaret edildiği, gösterilen ilgi nedeniyle 2 yeni çizgi film hazırlıklarının ise sürdüğü bildirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Dairesi Başkanı Dr. Yüksel Salman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların daha çok görselliğe önem verdiklerini, okumanın yerine izleyerek ve eğlenerek daha kolay öğrendiklerini, bu nedenle çizgi filmlerle çocuklara ulaştıklarını söyledi.

Gelişen internet ve bilgisayar teknolojileri sayesinde farkında olmadan çocukların zararlı alışkanlıklara yönlendirilebildiğini belirten Salman, "şiddet sürekli gündemimizi oluşturuyor. Çocuk yaşta yavrularımız, birbirleriyle tartışıyor, kavga ediyor. Bu alanda bir boşluk var. Dini, milli değerlerimizi, erdem ve iyilik kavramlarını mutlaka çocuklarımıza öğretmemiz gerekiyor" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, çocukların gelişimi sırasında, özellikle görsel yayınlarda dini değerler, güzel ahlak ve kültürel yapıyla ilgili eksiklikler olduğunun farkına vardıklarını vurgulayan Salman, şöyle konuştu:

"Biz Diyanet olarak çocuklarımız, gençlerimiz ve erişkinlerimize dini değerlerimizi öğretmek amacıyla neler yapacaksak onu değerlendiriyoruz. Bu amaçla nisan ayında tek bölümlük "Hüzün Gezegeni" ve 8 bölümlük "Emre" isimli çizgi film hazırladık. İnternet sitemizde yayınlanan bu çizgi filmlerden Hüzün Gezegeni'nde bir çocuğun sevgisiz yaşayamayacağı, sevgisizliğin düşürdüğü kötü durum işlenirken, sevginin ne kadar önemli olduğu defalarca vurgulanıyor. 20 dakikalık 8 bölümden oluşan ve Osmanlı Devleti'nin kuruluş döneminde geçen Emre'de ise, Hac yolunda anne ve babasını kaybeden, onları arayan Emre'nin serüvenleri anlatılıyor." İnternet sitesinde yayınlanan çizgi filmlerin, eğitim amaçlı kullanılması durumunda isteyen kurum ve kuruluşlara ücretsiz dağıttıklarını da vurgulayan Salman, sitenin 6 ayda 37 bin 477 kez ziyaret edildiğini, çizgi filmlerin izlenmesinin yanında ücretsiz olarak indirilebildiğini ifade etti.

2 YENİ ÇİZGİ FİLM

Salman, çizgi filmlere gösterilen ilgi nedeniyle 2 yeni çizgi film hazırlanmasını uygun gördüklerini, senaryoları hazırlanan çizgi filmlerin, yapım çalışmalarının ise sürdüğünü söyledi.

4 bölüm halinde "Temel Bilgiler ve Namaz", 7 bölüm halinde ise "Anneannem

ve Biz" olarak planlanan yeni çizgi filmlerin yakın zamanda yayına konulacağını anlatan Salman, şunları kaydetti: "Bu çizgi filmlerimizde ise İslam dininin sevgi dini olduğu, insanlara değer verdiği, akıl ve inanç paralelliğinde işleniyor. Çizgi filmlerimizde ayrıca, çocukların gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar ve çözüm yolları da anlatılıyor." Hiç bir zaman ticari kaygıları olmadığını vurgulayan Salman, ilgi doğrultusunda, öğretici çizgi film ve yayınlarının ise süreceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber