Emniyet: Teşkilat mensupları, gerginlikten kaçınmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2006 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışkan: Emniyet kurumları hedef alan çalışmalar içerisinde olmaz

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik yazdıkları yazı nedeniyle eleştirdiği Polis akademisi öğretim üyeleriyle ilgili ?Emniyet teşkilatı mensupları, gerginlik yaratacak ve kurumlar arasındaki ahengi bozacak ifadelerden kaçınmalıdır" dedi.

Haftalık bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, ?Emniyet Genel Müdürlüğümüzün herhangi bir kurumu hedef alması söz konusu değildir. Almanak'taki görüşler, öğretim üyelerinin kişisel görüşleridir. Asla Emniyet kurumunu bağlamamaktadır. Bu yazıları kaleme alanlar akademik personeldir. Zaten haklarında gerekli soruşturma başlatılmıştır" diye konuştu.

?HASSAS DAVRANMALARI LAZIMö

Emniyet teşkilatında görev yapanların gerginlik yaratacak ifadelerden kaçınmasını isteyen Çalışkan, ?TESEV'in yayınladığı Almanak'la Emniyet teşkilatının kurumsal bir ilişkisi yok. Ancak akademik personelin de hassas davranmaları lazım. Gerginlik yaratacak ifadelerden kaçınmaları lazım" dedi.

KORSAN TEK KİŞİ

EGM sözcüsü Çalışkan, Tiran-İstanbul seferini yapan 1476 sefer sayılı THY uçağının İtalya'ya kaçırılmasıyla ilgili soru üzerine, ?Uçak korsanı sadece bir kişi. Adı Hakan Ekinci. Zaten kendisi İtalya'da tutuklandı. İkinci bir hava korsanı yok. Uçaktaki tüm yolcular araştırıldı, suç kaydı olan çıkmadı" dedi.

Hakan Ekinci'nin Arnavutluk'a yaptığı iltica talebinin kabul edilmediği için sınır dışı edildiğini vurgulayan Çalışkan, şunları söyledi:

?Hakan Ekinci Arnavutluk'tan sınır dışı edilen bir yolcu. Pasaportu olmadığı için Tiran Başkansolosluğumuz kendisine seyahat belgesi verilmiş. Tiran Başkonsolosluğu, Hakan Ekinci'nin, 3 Ekim günü 1476 sefer sayısı THY uçağı ile İstanbul'a geleceğini hem İstanbul Havalimanı polisine, hem İstanbul Merkez komutanlığı'na ?Çok Acele' kaydıyla bildirmiş. Tiran Başkonsolosluğu, Hakan Ekinci'nin asker kaçağı olduğunu da vurgulamışö Çalışkan ?Hakan Ekinci'nin sınır dışı edildiği pilota bildirilmemiş. Acaba bu durumu pilota polisin mi bildirmesi gerekirdi?" sorusu üzerine, ?Hayır polisin pilota öyle bildirim yapma görevi yok" yanıtını verdi.

Çalışkan, ?Uçak kaçırmak bu kadar kolay mı? Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı'nın 11 Eylül'den sonra aldığı karar gereğince kabin kapısının kilitli olması gerekmiyor muydu? Acaba bu olayda zafiyet mi var? Böylesine kolay uçak kaçırmaların engellenmesi için yeni önlemler alınacak mı?" şeklindeki bir başka soruya ise, ?Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı, yeni gelişen olayları değerlendirir ve gerekli önlemlerini alır" cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber