'Bilgisayarlı Eğitime Destek' ile ilgili MEB Genelgesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ekim 2006 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konu : Bilgisayarlı Eğitime Destek.

GENELGE

2006/83

Bilindiği üzere; Türkiye'nin geleceği olan çocuklarımıza daha çağdaş eğitim ortamları sunmak ve onların teknoloji ile okul sıralarında tanışmalarını sağlamak amacıyla Sayın Başbakanımız önderliğinde başlatılan "Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası" hayırseverlerin büyük ilgisi ile devam etmektedir.

Bu bağlamda, kampanyanın başlangıcından bugüne kadar yaklaşık 120.000 bilgisayar Türk Millî Eğitimine kazandırılmış ve kazandırılmaya da devam edilmektedir. Ancak, ülkemiz genelindeki resmî ilk ve ortaöğretim okullarında "Bilişim Teknolojisi Sınıfı" (BTS) ihtiyaçlarının doğru olarak tespit edilememiş olması, söz konusu kampanyanın daha sağlıklı olarak yürütülmesini engelleyerek, yapılan yardımların tam olarak yerine getirilememesine sebep olmaktadır.

Ortaya çıkan bu karmaşanın önlenmesi amacıyla, Eğitime % 100 Destek Projesi Koordinatörlüğü ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa çalışmasıyla "www.ilsis.meb.gov.tr" internet adresinde yayımlanan "Bilgisayarlı Eğitime Destek Modülü" oluşturulmuştur.

Buna göre;

- İl ve ilçe millî eğitim müdürlüğü yetkilileri ve okul müdürleri sahip oldukları İLSİS şifrelerini kullanmak suretiyle söz konusu modüle giriş yapabilecektir.

- Okul Müdürleri doğru ve güncel bilgileri girecektir.

- Veri girişi yapılan her bilginin doğruluğundan ve güncelliğinden okul müdürleri sorumlu olacaktır.

- Okullarda veri tabanına girilen bilgilerin güvenilirliği il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından denetlenecektir. Denetleme işleminde Eğitime %100 Destek rojesi İl Koordinatörü ile İl Bilgisayar koordinatör öğretmen aralarında koordinasyon kurarak çalışacaktır.

Söz konusu modülde yer alan;

1. "Mevcut Durum" bölümüne, bulunulan an itibarıyla BTS kurulumu tamamlanmış veya planlanma aşamasında olan okulların bilgileri girilecektir.

2. "İhtiyaç BilgilerF bölümüne, halen BTS ihtiyacı elan veya mevcut BTS'si yeterli olmayıp başka BTS'ye ihtiyacı olan okulların bilgileri girilecektir.

3. "Proje Detayı" bölümüne, BTS kurulumuna başlanan okullarda BTS kurulumunun hangi aşamada olduğuna dair en son bilgiler girilecektir.

4. Sorgulama ekranı sadece il millî eğitim müdürlükleri tarafından görülebilecektir.

5. Hangi proje kapsamında olduklarını bilmeyen okullar "www.meb.gov.tr" internet adresinde yer alan excel dosyasından durumlarını görebilecektir.

6. Birden fazla BTS kurulan okullar, kurulan her bir BTS için ayrı ayrı kayıt dolduracaktır.

7. Birden fazla BTS ihtiyacı olan okullar her bir BTS ihtiyacı için ayrı ayrı kayıt dolduracaktır.

8. Programa veri girişi yapılması sırasında herhangi bir sorunla karşılaşıldığında il millî eğitim müdürlüklerinde görev yapan "Eğitime %100 Destek İl Koordinatörü" veya "İl BilgisayarKoordinatör Öğretmen" ile iletişim kurulacaktır. Sorunun çözülemediği durumlarda (0-312) 444 0 632 numaralı telefondan "Proje Danışma Hattı" aranarak, soruna çözüm bulunmaya çalışılacaktır.

9. Bilgiler, Bilgisayarlı Eğitime Destek ModüF'üne 02 Ekim 2006 ile 13 Ekim 2006 tarihleri arasında doğru ve güncel olarak girilecektir.

Söz konusu bilgilerin adı geçen modül üzerinde eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması elzem görülmektedir. Veri girişi yapılmış bilgilerin güvenilir olmadığının tespit edilmesi halinde sorumlular hakkında gerekli işlemler derhal başlatılacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber