Devlet okulunda 3 kişilik sınıflar

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Ekim 2006 05:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Ödemiş ilçesinde bulunan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin 20 öğrencisi, bu yıl ÖSS'de ilk 1000'e girdi. Öğrencilerden Abbas Yıldız, sözelde Türkiye ikinciliğiyle, Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne kayıt yaptırdı. Yabancı dil sınıfı öğrencilerinin ÖSS'deki başarısı yüzde 88 oldu.

Bu yıl başarıyı yüzde 100'e çıkarmak amacıyla kaymakamlık oluruyla 10'uncu sınıfta 3 kişilik yabancı dil sınıfı açıldı. Okulda ÖSS başarısını artırmak için ayrıca sayısal ve sözel alanda 7, 12, 15, 16, 18 ve 20 öğrencilik sınıflar da oluşturuldu.

En kalabalık sınıf 30 kişi

En kalabalık sınıfında 30 kişilik olan okulun öğrencileri, özel ders kalitesi ve rahatlığında eğitim şansı yakaladı. Zilsiz eğitimin uygulandığı, "Özgürlükler Okulu" diye adlandırılan lisede öğrenciler kantin alışverişlerini bir görevli olmaksızın yapıp bedelini kasaya bırakıyor. Okul Müdürü Yusuf Duman, başarı çıtasının yükseleceğine inandığını söylerken, Almanca öğretmeni Selda Karayel, birkaç öğrencinin bulunduğu sınıflarda ders işlemenin çok rahat ve verimli olduğunu belirterek, "Öğrencilerle bire bir ilişki başarıyı artırıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber