Tunceli terör operasyonunda sığınaklar boşaltıldı

- Güvenlik güçlerince bulunan sığınaklarda, uzaktan komutalı el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile bir menfeze yerleştirilmiş halde tuzaklamaya hazır 4 tüp ve 400 metre kablo ele geçirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2015 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tunceli  terör operasyonunda sığınaklar boşaltıldı

Tunceli'de bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda bulunan sığınaklarda, uzaktan komutalı el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile bir menfeze yerleştirilmiş halde tuzaklamaya hazır 4 tüp ve 400 metre kablo ele geçirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerce merkez Altınyüzük ve Çiçekli mahalleleri arasında kalan Kızılziyaret Tepe bölgesinde icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarınca daha önce kullanılan bazı sığınaklar tespit edildi.

Sığınaklarda yapılan aramada, uzaktan komutalı el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 2 el telsizi, 2 telsiz şarj aleti, akımölçer ve cep telefonu şarj aleti ile 20 metre infilaklı fitil bulundu. Aramalarda, ayrıca gece görüş özellikli el kamerası ile 14 ağrı kesici ampul, ocak, tekerlekli su tankı ve tahliye hortumları ele geçirildi.

Güvenlik güçleri, Hozat-Çiçekli kara yolunda yapılan aramada ise menfez içerisine yerleştirilmiş ve el yapımı patlayıcıyla tuzaklamaya hazır halde 2 büyük ve 2 küçük tüp ile 400 metre kablo ve muhtelif miktarda yaşam malzemesi buldu.

Ele geçirilen malzemeler, cumhuriyet savcısının talimatıyla bulundukları yerde imha edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber