Çavuşoğlu: Tüm dünya bizim haklılığımızı teyit ediyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, - "Cumhurbaşkanı'mızın ailesine yönelik çirkin ve asılsız suçlamaları tüm dünyada yalanladık. Rus dostlarımızdan, bir an evvel bu yalan ve çirkin iddialardan vazgeçmesini istiyoruz" - "Tüm dünya bizim haklılığımızı teyit ediyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2015 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çavuşoğlu: Tüm dünya bizim haklılığımızı teyit ediyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesine yönelik çirkin ve asılsız suçlamaları tüm dünyada yalanladıklarını belirterek, "Rus dostlarımızdan, bir an evvel bu yalan ve çirkin iddialardan vazgeçmesini istiyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, Serik Belediyesince Belek turizm bölgesindeki bir otelde düzenlenen muhtarlarla istişare toplantısında yaptığı konuşmada, başarılı çalışmalardan dolayı muhtarlara teşekkür etti.

Seçimlerin geride kaldığını, seçimlerdeki vaatlerini yerine getirme dönemine geçildiğini dile getiren Çavuşoğlu, köyleri ve mahalleleri dolaşırken gelen talepleri tek tek not aldığını, en çok talebin enerji ve köy yollarıyla ilgili olduğunu, bunları çözmek için altyapıya önem verdiklerini söyledi.

Çavuşoğlu, Serik'te yapılan G20 Zirvesi'ne katılan tüm liderlerin, Antalya'nın güzelliklerinden ve zirvedeki organizasyonun başarısından ne kadar etkilendiklerini, Antalya'ya ve Serik'e tekrar gelmek istediklerini söylediklerini aktardı.

12 ay canlı bir Antalya için uluslararası fuar ve kongrelere önem verdiklerini vurgulayan Çavuşoğlu, "Bunların altyapısını oluşturmak için hemen çalışmaları başlattık. Çok daha önemli etkinlikleri Antalya'ya getireceğiz. Antalya'yı dünyada gözde bir şehir, en çok konuşulan şehirlerden bir tanesi yapmak için arkadaşlarımızla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Önümüzdeki günlerde Antalya'ya müjdelerimiz olacak" diye konuştu.

"Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek"

Çavuşoğlu, Rusya ile yaşanan sıkıntıdan bir an evvel çıkmak için diplomatik çalışmaları devam ettirdiklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Belgrad'da bu anlamda bir görüşme yaptık. Samimi, dürüst bir şekilde düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Umarım Rusya da aynı yaklaşıma, çizgiye gelir. Rusya'nın olaydan sonraki sert açıklamaları ve gerçek dışı suçlamalarını kabul etmiyoruz. Bunların doğru olmadığını da söyledik. Sabırla bekliyoruz. Onların üslubuyla da cevap vermiyoruz. Ama özellikle mesnetsiz suçlamalara karşı, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın, bizim ve Sayın Başbakan'ımızın da cevabı son derece nettir. Özellikle Cumhurbaşkanı'mızın ailesine yönelik çirkin ve asılsız suçlamaları tüm dünyada yalanladık. Rus dostlarımızdan, bir an evvel bu yalan ve çirkin iddialardan vazgeçmesini istiyoruz. Sağduyuyla oturup, konuşup, sorun varsa bunu aşmamız lazım. Olayda haklılığımız açıktır. Herhangi bir şüphemiz yoktur. Tüm dünya bizim haklılığımızı teyit ediyor. Rusya'nın asılsız iddialarına da nasıl tepki verdiklerini görüyoruz, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı, ardından AGİT Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda da gördük. Bu işi tırmandırmak istemiyoruz. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek."

Rusya'nın, Türkiye'nin hava sahasını ihlal ederek hata yaptığını ve daha önce de aynı hatayı tekrarladığını anlatan Çavuşoğlu, "Daha önceki ihlallerden sonra Sayın Putin bizden özür diledi. Niçin özür diledi? Hata yaptıkları için" diye konuştu.

"Bunun da üstesinden geleceğiz"

Çavuşoğlu, Antalya'da yaşayan veya buraya gelen tüm Rusların, Türkiye'nin misafiri olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Davetsiz gelen, ülkemizin hava sahasına giren Rus savaş uçakları misafir olamaz. Dolayısıyla biz kendi hava sahamızı koruduk. Üstelik tüm uyarılarımıza rağmen karşı taraftan da bir tane bile cevap gelmemiştir. Arzu etmediğimiz, hepimizi üzen olay meydana gelmiştir. Bu sorunları da çözeriz. Olgun bir devlet gibi davranıyoruz. Vatanımızı da hiçbir zaman kaybetmedik ve diplomasiyi de işletmeye devam edeceğiz. Bunun da üstesinden geleceğiz. Hiç endişeniz olmasın."

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, konuşmasının ardından Çavuşoğlu'na plaket takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber