Kamunun işlemlerinde kart kullanmaya başlaması yolsuzluğu frenler.

Haber Giriş : 18 Mart 2004 07:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu kurumlarının işlemlerinde kart kullanmaya başlaması yolsuzluğu frenler.

Visa Türkiye Genel Müdürü Ülman, kamu kurumlarının işlemlerinde kart kullanmaya başlanmasının etkinliği artıracağını, yolsuzluğu frenleyeceğini öne sürdü.

VİSA Türkiye Genel Müdürü Berna Ülman, artık kamu kuruluşlarının işlemlerinde kart dönemini başlatması gerektiğini belirtirken, gelir ve harcamalarda "kartlı sistem" önerisinde bulundu. Ülman, yaptığı açıklamada, dünyadaki gelişmeler paralelinde Türkiye'de kartlı sistem ile tüketimin arttığına dikkat çekerken, tüketicinin yanı sıra kamu sektörlerinde de kartlı uygulamaların yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Kamuda bütçe kontrol ihtiyaçlarının her geçen gün arttığına işaret eden Ülman, kartlı sistemle kamu maliyetlerinin şeffaflaşacağını, yolsuzlukların azalacağını, verimliliğin artırılarak etkin maliyet tasarruflarının sağlanacağını kaydetti. Dünyanın bir çok ülkesinde kamu kuruluşlarının harcamalarında kart kullandığına dikkati çeken Ülman, Visa'nın söz konusu işlemlerde çözüm üretme ve uygulama açısından öncü konumda olduğunu ifade etti.

Kamu kuruluşlarının gelir elde ederken veya harcamalarda bulunurken kartlı sistemlerden yararlanmayışının sistemi hantallaştırdığını ve maliyetleri arttırdığını ifade eden Ülman, "Türkiye'de bugün 62 milyar dolarlık bir öngörülen kamu harcamaları fon döngüsü olduğunu düşünürsek, sistemin önemini daha iyi anlarız" dedi. Kamuda kartlı sistemin gelir ve harcama bakımından iki boyutu olduğunu anlatan Ülman, şöyle devam etti: "Kamu hem gelirlerini tahsil ederken hem de harcamalarını yaparken, kartlı sistemden yararlanabilir.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber