Şehitler resmi törenin ardından memleketlerine uğurlandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Katırlı'nın naaşı, törenin ardından memleketi Kahramanmaraş'a uğurlandı. Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 2 askerin cenazesi, memleketlerine uğurlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2015 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehitler resmi törenin ardından memleketlerine uğurlandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Mustafa Katırlı'nın cenazesi, törenin ardından memleketi Kahramanmaraş'a gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törende şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, meslektaşlarının omuzlarında katafalka taşındı. Şehidin özgeçmişi okundu ve dua edildi.

İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan, masun insanlara şiddet ve korku uygulayan hainlere karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Hainlere karşı tek yürek olarak sonuna kadar mücadele edeceklerini vurgulayan Taşdan, "Bunu herkes bilmelidir ki bu topraklar üzerinde yabancı mihrakların ucuz taşeronluğunu yapanlar, hiçbir zaman kirli emellerine ulaşamayacak ve yaptıklarının bedelini en ağır şekilde ödeyeceklerdir" diye konuştu.

Törende şehit polisin yakınları ve meslektaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

Katırlı'nın naaşı, törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine gönderildi.

Dün, teröristlerin Kurşunlu Camisi'nin içinden ateş açması sonucu Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mustafa Katırlı yaralanmış, hastanedeki müdahaleye rağmen şehit düşmüştü.

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Cizre ilçesinde, teröristlerce ateş açılması sonucu şehit düşen 2 asker için tören düzenlendi.

Astsubay Mehmet Burak Demirci (24) ve Uzman Çavuş Halil Karakuşoğlu (39) için 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında düzenlenen törende şehitlerin öz geçmişleri okundu, dua edildi.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcisinin katıldığı törenin ardından şehitlerin cenazesi, memleketlerine gönderilmek üzere Şerafettin Elçi Havalimanına götürüldü.

Cizre'de, sivil askerlerin bulunduğu otomobile teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu araçtaki Astsubay Demirci ve Uzman Çavuş Karakuşoğlu şehit düşmüş, 2 asker yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber