AKP'li Mercan: Amcamın oğlunun atanmasıyla ilgim yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2006 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Heyeti Başkanı Murat Mercan, amcasının oğlu Serdar Mercan'ın Sağlık Bakanlığına saha koordinatörü olarak atanmasında hiçbir ilgisi ve dahlinin söz konusu olmadığını bildirdi.

Mercan, yazılı açıklamasında, Eskişehir'de yayınlanan yerel gazetelerde yer alan haberde, kardeşi olarak belirtilen Serdar Mercan'ın Sağlık Bakanlığına saha koordinatörü olarak atandığı bilgisine yer verildiğini, bu atamayla ilgili olarak kendisinin ilgisi olduğu imasında bulunulduğunu belirtti.

Haberde iddia edildiği gibi Serdar Mercan'ın kardeşi değil, amcasının oğlu olduğunu ifade eden Mercan, şunları kaydetti:

?Amcamın oğlu Serdar Mercan'ın Sağlık Bakanlığına saha koordinatörü olarak atanmasında hiçbir ilgim ve dahlim söz konusu değildir. Zaten bu tür atamalar, ilgili kurumlar tarafından, ehil kişiler arasından seçilerek yapılır. Bu gerçeği önemli bir prensip olarak kabul etmiş bir kişi olarak, bugüne kadar bu konulara büyük bir hassasiyet gösterdim ve prensiplerimle çelişen hiçbir tavır sergilemedim.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber