Bahçeli, Erdoğan'ı Rusya'ya karşı korudu

MHP genel başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında partlilere seslendi.

Haber Giriş : 08 Aralık 2015 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bahçeli, Erdoğan'ı Rusya'ya karşı korudu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Rusya'nın, Erdoğan ve ailesi ile ilgili iddialarına tepki gösterdi, 'Rusya Devlet Başkanı'nın sözlerine bakarak Erdoğan'ı ve ailesini petrol kaçakçısı görmemiz eşyanın tabiatına aykırıdır' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Salı günü partisinin grup toplantısında konuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesini hedef alan iddialarını anımsatan Bahçeli, "Rusya Devlet Başkanı'nın sözlerine bakarak Erdoğan'ı ve ailesini petrol kaçakçısı görmemiz eşyanın tabiatına aykırıdır. Türkiye Cumhurbaşkanı'nın bu kadar aşağılanması, terörle ticaret yapar gösterilmesi milli gururumuzu incitmiştir" dedi. Bahçeli, "MHP, Moskova'nın delilsiz, ispatsız iddiaları üzerinden siyaset yapmayacaktır" dedi.

Rusya'nın iddialarına sert tepki

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan krize değinen Bahçeli, Rus yetkililerin tavrının saldırgan ve uzlaşmaz olduğunu söyledi. "Putin ve adamlarının dili sivri ve zehirlidir diyen Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'tezek yakarız' açıklamasına da tepki gösterdi. Türkiye'nin Rusya'dan doğalgaz dilenmeyeceğinin altını çizen Bahçeli, buna karşı argümanın tezek yakmak olmaması gerektiğini ifade etti.

Rusya'nın Suriye'de çok sayıda silah ve savaş uçağı olduğunu hatırlatan Bahçeli, S-400 tipi füzelerin karadan karaya saldıramadığını ve IŞİD'in balistik füzeleri olmadığını söyledi. Bahçeli, bu silahların hedeflerinin belli olduğunu ifade etti.

'Bu can bu tende olduğu müddetçe...'

Bahçeli'nin gündeminde Türkiye - Rusya ilişkileri, başkanlık sistemi tartışması ve MHP'de genel başkanlık yarışına dair açıklama yapan partililer vardı.

Partisindeki liderlik tartışmalarına da gönderme yapan Bahçeli, "Bu can bu tende olduğu müddetçe Türk düşmanlarına ve MHP üzerinde hesap yapan çevrelere asla ama asla izin vermeyecek, imkan tanımayacağım" dedi.

Kılıçdaroğlu'na tepki: Kurşun gibi adresini buldu

Devlet Bahçeli, 'barikatları kuran arkadaşlar' ifadesini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da sert tepki gösterdi. Bahçeli, "Kılıçdaroğlu'nun arkadaşlar ifadesi kurşun gibi adresini bulmuştur.

Sayımızı küçümseyenleri şaşkına çevireceğiz

"Bu can bu tende olduğu müddetçe Türk düşmanlarına ve MHP üzerine hesap yapanlara asla izin vermeyecek, imkan tanımayacağım" diyen MHP Genel Başkanı, "Milletvekili sayımızı küçümseyenleri de şaşkına çevireceğiz. Tek kişi kalsak da bu davadan dönmeyeceğiz" diye konuştu.

Başkanlık sistemi

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemine dair açıklamalarına tepki gösterdi. "Türkiye sıcak savaş sınırlarında geizinirken Erdoğan'ın makam tutkusu hakikaten samimiyetsizlik örneği" diyen Bahçeli, "Mevcut Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın farklı siyasi kökenlerden gelmeleri durumunda kriz çıkacağı iddia ediliyor. Bu, AK Parti'nin kendi görüşü, kendi sanal gündemidir. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın yetki ve görevleri konusunda anayasa açıktır, bu konuda flu bir alan yok" diye konuştu.

"Mesele sistemin reforma tabi tutulması değil, Erdoğan'ın kişisel tatminidir" diyen MHP lideri, Başbakan Davutoğlu'nun manevra alanı olmadığını söyleyerek, "Davutoğlu yüzde 49,5 oy almış bir partinin genel başkanı. Vesayet altında olması, kararlarına şerh düşmesi tarihe saygısızlık. Başbakan bu ülkenin hangi sistemle yönetildiğini bilmiyorsa vahim bir durum" diye konuştu.

'Dış politikayı siz yürütün'

"Putin'i eleştirenler dikkat etsin. Yeni bir Putin yavaş yavaş doğmakta" diyen MHP lideri, Başbakan Davutoğlu'nun ise Rusya Başbakanı Medvedev'in rolünü benimsemesinin endişe verici olduğunu savundu.

"Suriye'deki Türkmenler katiyen yalnız bırakılmamalıdır" diyen Bahçeli, Başbakan Davutoğlu'na çağrı yaptı. "Hükümet sizsiniz, yetki sizde. Milli irade partinizi görevlendirdi" diyen Bahçeli, "Dış politikada çok başlılık mahsurlu. Cumhurbaşkanı ile gröüşmenizde ülke gündemini istişare ediniz, diyeceğim bir şey yok ancak dış politikanın sadece Erdoğan'ın sözleri üzerinden yürümesi doğru değil" dedi.

"Dış poiltikayı siz yürütünüz. Cumhurbaşkanı'nın Anayasal sınırlarda kalmasını ısrarla isteyiniz" diyen Bahçeli, "MHP tehditlerin mihrakında olduğmuzu görmekte, ülkesinin çıkarları için her sorumluluğu almaya hazır olduğunu tekrar ilan etmektedir" diye konuştu.

Çift başlılık

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'çift başlılık' konusundaki sözlerini anımsatan Bahçeli, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresince de aynı açıklamaların yapıldığına dikkat çekti. "Bu milletin tek işi Erdoğan'a koltuk imal etmek midir" diyen Bahçeli,"Hadi Erdoğan başkan oldu? Bundan sonra krallık talep etmeyeceğini kim garanti edebilir? Damat Bakan olduktan sonra ikinci Erdoğan olarak tahta geçmesini kim engelleyecek" diye konuştu.

Türkiye'nin 1960 öncesi 'partili cumhurbaşkanı' modelini tecrübe ettiğini belirten Bahçeli, "Erdoğan'ın 1930'lu yılları reddetmesi, antidemokratik bulması unutulmuş değil" diye konuştu. Bahçeli, "Aziz milletimin tercihlerine saygı duyuyorum ama artık oy verdiği partiyi anlamasını da yürekten niyaz ediyorum" dedi.

MHP'siz siyaset Türksüz vatan demektir. diyen Bahçeli, "MHP'siz siyaset vatansız Türk demektir. MHP'siz siyaset, Balkanlaşmış ülke batmış Türkiye demektir. MHP'siz siyaset Türkiye Cumhuriyeti'nin kefenlenmesi, Türk tarihinin sökülüp atılması demektir" diye devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber