Diyetisyenlerden öğrencilere 'kahvaltı' uyarısı

Beslenme ve Diyet Uzmanı Gülce Taştemel, öğrencilere seslenerek, "Kahvaltınızı mutlaka yapın. Kahvaltı yapmadan okula gelen öğrencilerde en sık rastlanan sorun dikkat eksikliğidir" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2015 17:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Diyetisyenlerden öğrencilere 'kahvaltı' uyarısı

Ordu Başöğretmen Anadolu Lisesi öğrencilerine, Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gülce Taştemel'in konuşmacı olarak katıldığı, sağlıklı ve dengeli beslenme yollarının anlatıldığı bir seminer düzenlendi. Öğrencilerin oldukça yoğun ilgi gösterdiği seminer okulun eğitim salonunda gerçekleştirildi. Seminerde Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme Diyet Uzmanı Dyt. Gülce Taştemel öğrencilere sağlıklı bir yaşam sürmenin ve gelişimin, ancak dengeli beslenme ile mümkün olabileceğini söyledi. Dyt. Gülce Taştemel, "Doğru beslenme ile kemik gelişimi, bilişsel yetenek ve okul performansında artışın yanı sıra erişkin yaşlarda yakalanma riski olan pek çok hastalığa karşı da tedbir alınabilir'' diye konuştu.

Öğrencilere, sabah kahvaltısının mutlaka yapılması gerektiğini vurgulayan Dyt. Taştemel, kahvaltı yapmadan okula gelen öğrencilerde en sık rastlanan sorunun, dikkat eksikliği olduğunu dile getirerek, bu durumun da okul başarısını ciddi şekilde etkileyeceğini belirtti. Öğrencilere sabah kahvaltısı yapmadan güne başlamamaları ve öğün atlatmamaları önerilerinde bulunan Dyt. Gülce Taştemel, "Meyve, ayran, süt, taze meyve suları, peynirli sandviç gibi besinleri tüketin. Günde 2 litre su tüketmeye özen gösterin. Açıkta satılan besinleri tüketmeyin. Aşırı yağlı, tuzlu ve şekerli besinler yerine sağlıklı besinler tüketmeye çalışın. Herhangi bir spor dalı ile mutlaka ilgilenin" açıklamalarında bulundu.

Dyt. Gülce Taştemel sunumunu yaptıktan sonra seminere katılan öğrenciler kendisine sorular yönelterek merak ettikleri konular hakkında bilgiler aldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber