BİLSEM'de yeni dönem başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezlerini Geliştirme Projesi (BİLGEP) kapsamında Türkiye genelinde bilim ve sanat merkezlerinde görev yapan Türkçe öğretmenlerine yönelik çalıştay yapıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Aralık 2015 17:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
BİLSEM'de yeni dönem başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezlerini Geliştirme Projesi (BİLGEP) kapsamında Türkiye genelinde bilim ve sanat merkezlerinde görev yapan Türkçe öğretmenlerine yönelik çalıştay yapıldı. Manisa Giritligil Otel'in konferans salonunda düzenlenen ve 10-12 Aralık tarihleri arasında sürecek çalıştaya MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Özel Yeteneklerin Geliştirilmesi Daire Başkanı Oktay Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ile çeşitli illerde yaklaşık 50 Türkçe öğretmeni katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Dernekbaş, Bilim ve Sanat Merkezleri'nin toplum tarafından sadece öğrencinin derslerine yardımcı olarak görüldüğünü belirterek, "Bu merkezlerimiz zeki ve geleceğe umut olan öğrencilerimizin yer aldığı, çeşitli projeler üreterek geleceğin inşaasını yaptığı yerlerdir. Bu merkezlerimizde geleceğin mimarları, çeşitli alanlardaki sanatçıları, bilim adamları yetiştirilmektedir" dedi.

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Özel Yeteneklerin Geliştirilmesi Daire Başkanı Oktay Kılıç çalıştayda yaptığı konuşmada, Bilim ve Sanat Merkezleri'nin Türkiye'de 1996 yılında kurulduğunu, ancak son 20 yıldır istenilen hedeflere ulaşamadığını dile getirdi. Öğretmen kadrolarını genişletmeye çalıştıklarını belirten Kılıç, "Genel Müdürlük olarak yeni yönergeler hazırladık ve uygulamaya sunduk. Ancak bizim için önemli olan sahadır. Öğretmenimizin yaşadığı olumsuzlukları bilmemiz gerekiyor. Artık eski bilim sanat merkezleri mantığını ortadan kaldırıyoruz. Artık öğretmenlerimiz kendi farkını kendi merkezlerine yansıtacak. Farklı gruplardaki öğretmenler birbirleriyle kaynaşacak. Merkezlerimizde artık eski mantık değişecek" dedi.

Daire Başkanı Kılıç, çalıştayın amacının Bilim ve Sanat Merkezleri'nde 20 ayrı branşta görev yapan öğretmenlerin kaynaşmalarını sağlamak ve merkezlerin gelişimi için öğretmenlerin fikirlerini öğrenmek olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından 2 gün boyunca sürecek olan çalıştayda Türkçe öğretmenlerine Bilim ve Sanat Merkezleri'ndeki yeni yönetmelik hakkında bilgi verileceği ve görüşlerinin alınacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber