Küresel güç olmak için teknolojiye önem vermeliyiz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 'Türkiye olarak, küresel bir güç haline gelmek istiyorsak, uzay çalışmalarına ve uydu teknolojilerine ayrı bir önem vermek zorundayız' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2015 20:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Küresel güç olmak için teknolojiye önem vermeliyiz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık "Türkiye olarak, küresel bir güç haline gelmek istiyorsak, uzay çalışmalarına ve uydu teknolojilerine ayrı bir önem vermek zorundayız" diyen Işık, Türkiye'nin bu stratejik alanlarda sadece tüketici olmakla yetinemeyeceğini söyledi.

Konuşmasında TÜBİTAK'ı özel sektörün yaptığı Ar-Ge'yi yaparak zaman kaybeden bir kuruluş olmaktan kurtaracaklarını belirten Bakan Işık , "TÜBİTAK'ı özel sektörün Ar-Ge yapmasını da destekleyecek, teşvik edecek şekilde yeniden yapılandıracağız" dedi.

Işık, Anadolu Ajansı'nın "global iletişim ortağı" olduğu, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) stratejik ortaklığında düzenlenen "Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri powered by TÜRKSAT" etkinliğinde TÜBİTAK'ı teknoloji çağının gereksinimleri doğrultusunda dönüştüreceklerini söyledi.

Teknolojik yatırımların müreffeh toplum ülküsüne hizmet ettiğini anlatan Işık, "GÖKTÜRK 2 uydusunun son aylarda terörle mücadelede yaptığı katkıyı hatırlamak bile, bu alanda milli projelerin ne kadar gerekli olduğunu anlamak için yeterli olacaktır ancak uydulara ihtiyacımız, elbette sadece askeri amaçlarla, savunma politikalarımızla sınırlı değildir" diye konuştu.

Uyduların sağladığı verilerin tarım, afet yönetimi, iletişim, şehir planlaması ve hizmet sektörü gibi değişik alanlarda birçok ihtiyaca cevap verdiğini söyleyen Işık, "Şunu memnuniyetle ifade etmek isterim ki ülkemiz, hem yer gözlem uydularında hem de haberleşme uydularında gerçekten de ciddi bir atılım içindedir. İlk milli yer gözlem uydumuz olarak uzaya fırlattığımız GÖKTÜRK 2, 2.5 metre çözünürlüğe sahip" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber