'657 sayılı kanun'da temel sorunu çözmek amaçlanmıyor'

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk: - "2016 yılı içerisinde kamu personel rejimini değiştireceğini ifade eden iktidarın, memurların 657 sayılı kanunun eksikliğinden kaynaklanan hiçbir temel sorunu çözmeyi amaçlamamış olması son derece düşündürücüdür"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2015 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'657 sayılı kanun'da temel sorunu çözmek amaçlanmıyor'

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "2016 yılı içerisinde kamu personel rejimini değiştireceğini ifade eden iktidarın, memurların 657 sayılı kanunun eksikliğinden kaynaklanan hiçbir temel sorunu çözmeyi amaçlamamış olması son derece düşündürücüdür" değerlendirmesinde bulundu.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, AKP'nin 1 Kasım genel seçimleri öncesinde toplumun farklı kesimlerine yönelik çeşitli vaatlerde bulunduğunu, seçimin ardından yeniden tek başına iktidara geldiğini ve 1 yıllık eylem planını açıkladığını anımsatarak, "Ancak bu planda memurların yer almadığı görülüyor" ifadelerini kullandı.

İsmail Koncuk, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"2016 yılı içerisinde kamu personel rejimini değiştireceğini ifade eden iktidarın, memurların 657 sayılı kanunun eksikliğinden kaynaklanan hiçbir temel sorunu çözmeyi amaçlamamış olması son derece düşündürücüdür."

Kamu personel rejimi değişikliğinin, Türkiye Kamu-Sen'in yaptığı çalışmaları da kapsayacak şekilde, tarafların bir araya gelerek sonuçlandıracakları hayati bir konu olduğunu belirten Koncuk, şunları kaydetti:

"İktidarın, kamu personel rejimini ele alırken memurlarımızın sorunlarını çözmeyi amaçlamayan bir yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değildir. Kamu görevlilerimiz kamu personel rejiminde değişiklik çalışmalarını, birikmiş sorunlarının çözülmesi için bir fırsat olarak görmektedir. Yeni bir sayfa açacağını ifade eden siyasi iktidarın, özellikle bu çerçevede gündeme gelen sorunları tam olarak çözmesi bir anlamda samimiyet testi olacaktır. Memurlarımız, hayatın bütün olumsuzlukları karşısında unutulmuşlardır. Bu bakımdan 657 sayılı kanundaki aksaklıkların çözülmesi noktasında mutlak hatırlanmalı ve konfederasyonumuzun bu yöndeki talepleri mutlak surette dikkate alınmalıdır. Yeni hükümet, memurlarımıza yeni sorunlar çıkarmak değil, eski sorunları çözme yolunu seçmelidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber