Aydın: Türkiye 'muz cumhuriyeti' değildir

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Ahmet Aydın, Rusya'nın Türk balıkçı teknesine ateş açmasıyla ilgili, "Türkiye güçlü bir ülkedir, Türkiye 'muz cumhuriyeti' değildir" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2015 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aydın: Türkiye 'muz cumhuriyeti' değildir

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman'ın genel sorun ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Aydın, Rusya'nın Türk balıkçı teknesine ateş açması ve terör örgütünün camileri yakmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

"TÜRKİYE MUZ CUMHURİYETİ DEĞİLDİR"

Ahmet Aydın, Rusya'nın sağduyulu davranması gerektiğinin önemine işaret ederek, Türkiye'nin sınanmaması gerektiğini vurguladı. Aydın, "Rus yetkililer, maalesef iç politikaya dönük olarak, bu gerilimi tırmandıran eylemler gerçekleştiriyor. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Türkiye güçlü bir ülkedir. Türkiye bir 'muz cumhuriyeti' değildir. Türkiye kendi hakkına, kendi hukukuna, kendi ulusal güvenliğine aykırı eylemler olduğu zaman yeri geldiğinde kendi tedbirlerini alacak güçtedir; kapasitededir. İşte bugün bu bağlamda yapılan eylemi de (Ege'de balıkçı teknesine saldırı) tabii ki doğru bulmuyoruz. Zaten Rus yetkililer dışişlerine çağrılmış durumda. Bu konuda gerekli ikazlar da yapılacaktır. Bundan sonraki süreçte Rus tarafında hassasiyetle, sağduyu ile mantıkla işin çözümü için çabalayacağını düşünmek istiyorum. Aksi takdirde dediğim gibi yeri geldiğinde Türkiye'de kendi tedbirlerini alabilecek güçtedir. Rus yönetimi biraz da maalesef iç politikada bir sıkıntının içerisinde diye düşünüyorum. Ülkeler bazen bu dış politikalardaki atraksiyonları iç politika malzemesi haline getirebiliyor. İçeride kendi tabanını konsolide etmek adına da bunu yapabiliyor. Ama şunu görüyorum ki artık Rus halkında da bir takım söylemlerin geliştiğini görmek mümkün. Yani Ruslar dahi Putin'in bu anlamsız tutumuna bu gerilimi tırmandıran yaklaşımını artık kabul etmiyor" dedi.

"KUTSALLARIMIZA SALDIRANLARI LANETLİYORUM"

Terör örgütü PKK/KCK tarafından camilerin yakılması olayıyla ilgili ise Aydın, "Kutsallarımıza yapılan saldırıları şiddetle, esefle kınıyoruz; lanetliyoruz. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Kimden gelirse, kime karşı işlenirse işlensin, kim tarafından işlenirse işlensin terör lanetlenmesi gereken, kınanması gereken bir olaydır. Artık öyle bir çağdayız ki; fikirlerin tartışıldığı, tartışılan fikirler içerisinde hakikatlerin ortaya çıktığı bir tarzdayız. Adalet noktasında, demokratikleşme noktasında çok ciddi reformların yapıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Olağanüstü hallerden devlet güvenlik mahkemelerine, faili meçhullerden pek çok hak gasbının yaşandığı dönemlerden bugün çok daha demokratik ortamda yaşıyorsak; demokrasi kanalıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında tüm sorunların çözümünün aranması gerekir. Bütün kutsallarımıza, canımıza, malımıza kasteden terör örgütünü bir kez daha lanetliyoruz ve teröre karşı Türkiye'de yaşayan her kesimi, tüm sivil ve kamu inisiyatifini ortak tavır almaya bir kez daha davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber