İŞ-KUR eleman vermedi, okul çöplüğe döndü, veliler isyan etti

VAN'ın Başkale İlçesi Yavuzlar Mahallesi İlk ve Ortaokulu'nda temizlik elemanı olmayınca okul çöplüğe dönüştü. Bu duruma tepki gösteren veliler, okul önünde toplanarak çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Aralık 2015 14:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
İŞ-KUR eleman vermedi, okul çöplüğe döndü, veliler isyan etti

Taşımalı sistemle 5 mahalleden 400 öğrencinin eğitim gördüğü Yavuzlar Mahallesi İlk ve Ortaokulu'ne İş-Kur tarafından temizlik elemanı verilmeyince okul çöplüğe dönüştü. Tuvaletlerin temizlenmediği, kaloriferlerin yanmadığı okulun bu durumu aileleri ve öğrencileri isyan ettirdi. Okul önünde toplanan öğrenciler ve velileri yetkililerin sorunu çözmesini istedi.

ÇOÇUKLARIMIZI GÖNDERMEYECEĞİZ

Okulda eğitim yapılacak ortamın olmadığını söyleyen öğrenci velisi Taylan Akkaya şöyle konuştu:

"Üç aydır okul açılmasına rağmen buraya herhangi bir temizlik görevlisi verilmedi. Okulumuz çöp içerisinde. Tuvaletler temizlenmiyor, kaloriferler yakılmıyor. Çocuklarımız mont eldiven ve bereyle sınıflarda oturuyor. Getirilen kömür okul bahçesine boşaltılmış. Geçen yıldan kalan kalorifer külleri halen okul bahçesinde. Çocuklarımız tenefüslerde bu küllerin içerisinde oyun oynuyor. Bu durumda çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz."

İŞ-KUR'DAN ELEMAN BEKLİYORUZ

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkale İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Sebahattin Barış, sorunun İş-Kur'un okula eleman vermemesinden kaynaklandığını belirterek, "İş-Kur'dan talepte bulunduk. Bunu bekliyoruz. Eleman alındıktan sonra sorun çözülecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber