Sera yatırımcıları ve üreticileri jeotermal enerjiye yönelecek

Sera-Bir Başkanı Yanmaz: -"İlgili kurumlarla yaptığımız toplantılarda, jeotermal seracılıkla ilgili üreticilere dönük daha kolay yatırımlar yapılması, organize ihtisas sera bölgeleri oluşturulması ve jeotermali etkin kullanarak bu işi yapabilecek bölgelerin öncelikli olarak belirlenmesi noktasında bir çalışma yürüttük"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2015 20:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sera yatırımcıları ve üreticileri jeotermal enerjiye yönelecek

Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği (Sera-Bir) Başkanı Müslüm Yanmaz, "İlgili kurumlarla yaptığımız toplantılarda, jeotermal seracılıkla ilgili üreticilere dönük daha kolay yatırımlar yapılması, organize ihtisas sera bölgeleri oluşturulması ve jeotermali etkin kullanarak bu işi yapabilecek bölgelerin öncelikli olarak belirlenmesi noktasında bir çalışma yürüttük" dedi.

Yanmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin meyve sebze üretiminde dünyada dördüncü sırada yer aldığını belirterek, 50'yi aşkın ülkeye bu alanda ihracat yapıldığını söyledi.

Yanmaz, Türkiye'de son yıllarda özellikle jeotermal seracılık açısından ciddi gelişmeler yaşandığına işaret etti. Jeotermal enerjinin seracılıkta sağladığı avantajlara dikkati çeken Yanmaz, sadece ısınmada yüzde 70 tasarruf sağladığını belirtti.

Üreticilerin bilinçlenmesi ve 64. Hükümet Eylem Planı'nda seraların modernizasyonu için faizsiz kredi desteğinin kendilerini umutlandırdığını kaydeden Yanmaz, şöyle konuştu:

"İlgili kurumlarla yaptığımız toplantılarda, jeotermal seracılıkla ilgili üreticilere dönük daha kolay yatırımlar yapılması, organize ihtisas sera bölgeleri oluşturulması ve jeotermali etkin kullanarak bu işi yapabilecek bölgelerin öncelikli olarak belirlenmesi noktasında bir çalışma yürüttük. Jeotermal konusunda Avrupa'da birinci, kaynak bakımından dünyada 7'nci sıradayız. Artık bu enerjiyi kullanıp, ihracata dönük ürünler yetiştirip, istihdamı artırmayı düşünüyoruz."

Yanmaz, İzmir, Şanlıurfa, Aydın, Denizli ve Kütahya gibi iller başta olmak üzere söz konusu enerjiden en iyi şekilde yararlanmaya çalışacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber