Sahte diplomayla müşavir oldular

Haber Giriş : 14 Ekim 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sahte diplomalarla sınava girerek müşavir olduğu belirlenen 25 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 11'i sahtecilikten tutuklandı. Benzer durumda 100 kişinin olduğu belirtiliyor.

İSTANBUL, Ankara ve İzmir'de müfettişlerin bir aylık takibi sonrasında sınavlara sahte diploma beyan ederek giren ve gümrük müşavirlik ve yardımcılığı belgesi alan 25 kişi tespit edildi. Gümrük Müsteşarlığı tarafından gerçekleştirilen gümrük müşavirliği ve gümrük müşavir yardımcılığı sınavı sonrası durumlarından şüphelinen iki kişi hakkında yapılan soruşturma sonrasında sınavlarda yapılan büyük usülsüzlükler ortaya çıkarıldı.

3 ilde yakın takip

Müfettişler, müşavirlik belgesini alan iki adayın diplomalarının doğru olup olmadığının belirlenmesi için mezun oldukları okullarla resmi yazışma yaptı. Adaylardan birinin orta okul diğerinin de Anadolu Üniversitesi'nden aldığı diploma sahte çıktı. Bunun üzerine önceki yıllarda sınava girip müşavir ve yardımcılık belgesi alan kişiler için de soruşturma başlatıldı.

Bir aylık çalışma sonrasında sınavlara sahte diploma beyan ederek gümrük müşavirlik ve yardımcılığı belgesi alan 25 kişi tespit edildi.

Sayının 100'e ulaşması bekleniyor

Gümrük Müdürlüğü müfettişleri, geçmiş dönemlerde de sınavlara girerek müşavir belgesi alan herkesin diplomalarını denetliyor. Sahte diplomalı müşavirlerin sayısının 100'e ulaşması bekleniyor. Gözaltına alınan 25 kişiden 11'i çıkarıldığı mahkemelerce sahtecilik suçlamasıyla tutuklanarak ceza evine gönderildi.

2001'de çıkan yasayla sınava girmek için hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi, siyasal bilgiler gibi fakülte ve yüksek okullardan mezun olma şartı getirildiği için, sahtecilik olayının en çok üniversite diplomalarında yapıldığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber