'Anadolu büyüklüğünde bir vicdanımız var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim petrol kuyularımız yok, doğalgaz rezervlerimiz, yer altı zenginliklerimiz yok. Ama Anadolu büyüklüğünde bir vicdanımız var.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2015 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Anadolu büyüklüğünde bir vicdanımız var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "2002 yıllarında 85 milyon dolar dış yardım yapan ülkemiz, bugün 5 kıtada 140'ın üzerinde değişik alanlarda bu yardımlarını devam ettiren ülke konumuna geldi. Şunu çok açık ifade etmem lazım, 140'ın üzerindeki ülkeye 'bu Müslümandır, Müslüman değildir', asla bu tür ayrımlar yapmadan 2014 itibariyle 4,5 milyar dolar yardımla dünyanın en cömert üçüncü ülkesi olmuştur. Bunu gayrisafi milli hasılaya oranla ifade edecek olursak o zaman ülkemiz, yardımlarını en fazla artıran ülke olmuştur dünyada. Bizim petrol kuyularımız yok, doğalgaz rezervlerimiz, yer altı zenginliklerimiz yok. Ama Anadolu büyüklüğünde bir vicdanımız var."

Geçmişte olduğu gibi sizin enerjinizi, heyecanınızı istismar etmek isteyenler olabilir. Teröre, terör örgütlerine methiyeler düzen, şiddete özenen kimi marjinal örgütlerin sizleri esir almasına lütfen fırsat vermeyin. Bizim arzu ettiğimiz özlemini duyduğumuz gençlik, meselelerini kavgayla yakıp yıkmayla farklı görüşü sindirerek halletmeye çalışanlar değil, şiddetle arasına mesafe koyan, kalemin ve sözün gücüne inanan gençliktir

SURİYELİ ÇOCUĞUN YÜREK BURKAN MEKTUBU

Dünyada eksik olanın maddi imkanlar değil, merhamet ve empati olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bize şunu soruyorlar 'Sizin en işiniz var Somali'de, Mynmar'da, Ortadoğu'da?' 100 yıl önce birlikte yaşadığımız insanlara cetvelle çizilmiş sınırları nasıl engel görüp sırtımızı çeviririz" ifadelerini kullandı.

Suriyeli bir çocuğun kaleme aldığı mektubu hatırlatan Erdoğan, "Geçen hafta basına yansıyan Suriyeli yavrunun ciğerlerimi adeta dağlayan gözlerimi yaşartan o yazdığı yürek parçalayıcı vasiyeti eminim hepiniz okumuş veya duymuşsunuzdur. Çok farklı bir şeydi. 'Ey ölüm meleği, acele et ki, cennette yemek yiyeyim diyen bir feryada eğer nasır bağlamamışsa hangi vicdan dayanır. Bir yavru bunu söyleyecek şuura idrake sahip. Çocukların o küçük bedenleri, açlık, ölüm gibi savaş gibi ağır yükleri nasıl taşır. Akdenizi bir mülteci mezarlığına çeviren çaresizliğe kim gözlerini kapatabilir' diye sordu. Erdoğan, büyük devlet olma yolunun rüzgara göre politika değiştirmekten değil, doğruları söylemekten geçtiğini de ekledi.

Programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri doktora da tevdi edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber